KRISTIANSAND: – Jeg kan bekrefte at vi er nokså tungt inne i Belteviga hvor det har vært innbrudd i bunkersen som inneholder våpen og ammunisjon. Vi har foreløpig ikke oversikt over hva som er forsvunnet. Vi har nå overlatt området til Forsvaret som tømmer bunkersen, forteller David Stamnes, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Klokka 0243 natt til søndag fikk politiet melding fra Forsvaret om at noen hadde brutt seg inn i bunkersen som inneholder våpen og ammunisjon.

Også natten før hadde det vært innbrudd i forsvarets anlegg i Belteviga, men da i nabobunkersen. Politiet tror det er de samme som stod bak innbruddene hvor det ble brukt vinkelsliper for å komme inn i den tungt pansrede bunkeren.

– Det er samme modus i innbruddene, ja, sier Stamnes.

– Peker dette mot tung organisert kriminalitet?

– Det er det for tidlig å si noe om, sier operasjonslederen.

I morgentimene søndag var politiet inne med en betydelig mengde væpnede mannskaper, og mellom klokka 0400 og 0700 ble alle biler som forlot øya stoppet og kontrollert. Også til sjøs drev politiet kontrollvirksomhet.

Etter å ha gjennomsøkt området rundt Belteviga med hunder og væpnede mannskaper, overlot politiet området til Forsvaret søndag formiddag.

Nå jobber Forsvaret med å telle over lagrene for å finne ut hva som er borte.

– Jeg kjenner til at det er våpen av type AG3 i lagrene. Hva som finnes av andre våpen kjenner jeg foreløpig ikke til, sier Forsvarets pressetalsmann oberstløytnant Dag Aamoth.

Samtidig driver politiet nå en omfattende dør— til dør-aksjon på Flekkerøya for å finne vitner som kan ha sett eller hørt noe mistenkelig.

Politiet oppfordrer publikum som kan ha sett personer eller båter i området i løpet av natten til å ta kontakt på telefonnummer 02800.