.

KRISTIANSAND: — Dette er noe som vil ha stor betydning for mange mennesker, sier en oppgitt mandalsordfører, Åse-Lill Kimestad.

Statens Vegvesen Region sør har sendt ut et forslag på høring hvor de anbefaler at Mandal og Evje stasjoner blir nedlagt, og at stasjonen i Flekkefjord enten vil bli redusert eller at virksomheten flyttes til Lyngdal. Dette betyr at folk må til Kristiansand eller Arendal for å:

Ha praktisk eller teoretisk førerprøve.

Bytte førerkort.

Omregistrere kjøretøy.

I tillegg blir kontroll av tunge kjøretøy flyttet fra Mandal til Kristiansand.

Sentralisering

Andreas Setsaa, regionsveisjef i Region sør mener dette er en god løsning.

— Vi foreslår disse endringene fordi vi vil spare penger, og vi ønsker å bruke de frigjorte pengene til vedlikehold og trafikksikkerhet. Vi har hatt en lang periode hvor vi har vurdert mange løsninger, og vi har kommet frem til at det er mest hensiktsmessig å samle alt i Arendal og Kristiansand.

Kimestad er ikke fornøyd med det forslaget Vegvesenet kommer med.

— Jeg skjønner ikke hvorfor effektivisering alltid skal bety sentralisering. Vegvesenet sier at god service og et forsvarlig tilbud er viktig, men blir disse stasjonene nedlagt vil det føre til et dårligere tilbud for alle som bor utenfor disse to byene. Gjelder den servicen bare for dem som bor i storbyene?, spør ordføreren.

Totalt jobber det 19 personer ved de stasjonene som vurderes nedlagt, og Setsaa kan ikke love at alle beholder jobbene sine, men sier at Vegvesenet jobber for å omplassere eller omskolere de dette gjelder.

Frist for å komme med en høringsuttalelse er 15. september.