KRISTIANSAND:

— Vennesla kom til oss og tilbød 13 tomter. Vi kunne kjøpe dem mot å lage et helt spesielt prosjekt for førstegangsetablerere, sier Rosseland.

Om tre uker begynner Kristiansand og Omegn Boligbyggelag (Kobb) salget av de 13 boligene.

Det er snakk om helt innflytningsklare boliger på 65 kvadratmeter på Lomtjønn. Alle skal selges for under millionen.

Lomtjønn er for øvrig et område Vennesla kommune har hatt styringen med. Området har i alle år vært styrt av Vennesla Tomteselskap.

Tilsvarende ordning finnes ikke i Kristiansand.

— De 13 ungdomsboligene er eksempler på samarbeid for å få ned boligprisene og for å lette tilgangen til førstegangsetablerere. Slikt burde vært gjort mye mer i Kristiansand også, sier Rosseland.

I Fædrelandsvennen i går sa teknisk direktør Asbjørn Grøvan at eiendomsutviklerne har fått for mye makt. Han vil tilbake til litt mer gammeldags boligpolitikk med kommunen som stor aktør for å få ned eiendomsprisene.

— Fram til 90-tallet var vi i Kobb stor samarbeidspartner med kommunen. Vi har bygd over 4000 leiligheter i denne byen. Men på 90-tallet kom markedstenkningen, og vi må i dag konkurrere på lik linje med alle andre, sier Rosseland.

Han mener teknisk direktør Grøvan kaster stein i glasshus når han kritiserer eiendomsutviklerne. Rosseland sier at kommunen selv er med på å drive prisene opp.