KRISTIANSAND: Saken har først vært behandlet av politikerne i Kristiansand. Der stemte formannskapet i mot, og dette førte til at innehaver av Price Club, Paal Lidi, gikk massivt ut og anklaget Venstre-politikeren Dag Vige for å være mannen bak det negative vedtaket.

Lidi gikk så langt som å nekte Vige adgang til butikken.

Men Lidi gav seg ikke å anket vedtaket fra kommunen inn for Sivilombudsmannen. I dag ble det klart at Lidi ikke vant fram med søknaden om å utvide forretningen fra 5.000 til 10.000 kvadratmeter.

Etter alt å dømme vil ikke vedtaket få noen konsekvenser i praksis. Paal Lidi sa nemlig dette til Fædrelandsvennen i september i år.

— Price Club skal stenges. Kanskje går det en måned inn i 2006 før det skjer, men stenges skal den, erklærer kjøpmannen med ettertrykk.

2004-regnskapet dokumenterer at Price Club er inne i en negativ trend; omsetningen falt med 12,5 prosent i fjor og resultatet endte i rødt. Men ennå er mat og «non food» for 83 millioner kroner en betydelig stormarkedomsetning i Kristiansand.

Price Club har mange ansatte som formodentlig mister jobbene sine snart. I fjor utgjorde de til sammen 25 årsverk.

Price Club Kristiansand eies av Familien Lidi AS, hvor Signe Lidi har to tredeler av aksjene og Paal Lidi resten. To millioner kroner netto ble overført fra Price Club til Familien Lidi som konsernbidrag på tampen av forrige regnskapsår, deretter ble det tatt ut 3,5 millioner i aksjeutbytte fra Familien Lidi.