MANDAL: Det fastslår Inga E. Fjeldsgaard som er gruppelederfor Ap i bystyret.

— Da Tjomsland torsdag stemte imot å bevilge 50 millioner kroner fra Agder Energi-fondet til kulturhus, var det tredje gang i år hun stemte mot partiet sitt i bystyret, sier Fjeldsgaard.

Fjeldsgaard opplyser at Tjomsland tidligere i år har gått imot partifellene sine i synspunktet på forslaget til naturmangfoldihetsloven og opptak av skjellsand. Da hadde ikke Tjomsland varslet på forhånd at hun ville gå imot bystyregruppen sin.

— Vi er nødt til å diskutere samarbeidet i forhold til bystyregruppen og styret i Mandal Ap, sier Inga E. Fjeldsgaard som ikke vil kommentere saken ytterligere før hun har diskutert problemstillingen med styret for lokallaget. Fjeldsgaard sier hun ble overrasket i bystyremøtet torsdag da andre partier bad Ap redegjøre for hvordan partiet behandlet de som ikke fulgte partilinjen.

— Det bør både Frp og KrF forstå er utidig, sier Fjeldsgaard.

Gruppeleder Lilli Ann Aanensen sier KrF ikke vil følge opp kritikken mot Høyres Hans Stusvik fra bystyret. Men hun mener at Høyre burde latt Stusvik som leder av Halse Eiendom meldt forfall til formannskapsmøtet der det skulle foreslås å bygge kulturhus på eiendommen til det kommunale selskapet. Gruppeleder Harald Øyslebø (Frp) vil ikke kommentere spørsmålet om partiet vil motsette seg at Stusvik fortsetter som styreleder for Halse Eiendom.

— Vi er faktisk mer fornøyd med prinsippvedtaket i bystyret om å ta penger fra Agder Energi-fondet til kulturhus framfor å sette av en bestemt sum, sier Høyres Jon G. Ask.