FREDRIKSTAD: — Vi har absolutt fått mest positive reaksjoner på bilen. Folk har stått i veikanten med tommelen i veret langs veien, sier Karen Marie Hartmark

Fredag rullet den knallgule KrF-bilen inn i Fredrikstad sentrum etter å ha kjørt rundt i Sør-Norge i hele juli. Om bord satt som vanlig Gunnhild Sørås fra Stavanger og Karen Marie Hartmark fra Lyngdal. Begge med sentrale posisjoner i KrFU.

— Det er utrolig mange som har kommet bort og spurt om å få sitte på. De kommer med sine dådyrøyne og smil og spør, men det er ikke mange vi har sagt ja til, sier Hartmark

Humper av gårde

Bilen har hatt sine startproblemer. Mange hadde rett og slett litt problemer med tenningen da bilen ble introdusert på KrFs valgkampåpning.

Først ute var domprost og SV-er Dag Nordbø som mente det tok seg dårlig ut å prate om fattigdomsproblemer i en sportsbil.

Hartmark sier folk de har møtt har reagert annerledes.

— Ni av ti av reaksjonene har vært veldig positive. Og det er ikke ille med tanke på hvordan KrF har lagt på meningsmålingene, sier Hartmark.

— Det var en som kom springende bort for å si at det var utrolig kult at vi hadde en slik bil og at vi burde hatt ti slike biler. Jeg tror vi fikk vist at KrF er for alle aldersgrupper, sier Hartmark.

Auksjoneres bort

Hun har registrert at mange andre partier mer enn gjerne har uttalt seg om bilvalget til KrF.

— Det er vel ikke noe bedre med Kristin Halvorsen som for noen år siden reiste rundt i et privatfly, sier hun.

Bilen skal nå auksjoneres bort og pengene skal gå til Kirkens Nødhjelp sitt aids-arbeid. Det argumentet har gjort det litt lettere å kjøre rundt i bilen.

For det har vært negative reaksjoner også.

— Det har blitt en del negative ting i media, og i mange tilfeller er det åpenbart at folk har blitt påvirket av det som står der.

600.000?

— Det hadde visst vært et leserbrev i Hamar-området der det sto at bilen kostet 600.000 kroner. Så det var det noen som kom og skulle prate om. Men vi sa bare at vi kunne ha fått 10 biler for den prisen. Da ble reaksjonen en annen, sier Hartmark.

— Er det mange gutter som vil bli med i bilen?

— Det er nok mange som mener det er kult med to jenter som kjører rundt i den bilen, ja. Men det synes vi også at er gøy.