ARENDAL: — Aktor har lagt seg altfor høyt. Langt over rettspraksis. Påstanden er helt borti natta. Skytingen kan i verste fall gi ett år. De øvrige tiltalepunktene ville isolert sett neppe gitt mer enn betinget fengsel eller bot, sier advokat Per Sjong Larsen, som i sin prosedyre i går understreket at de skuddene falt ved et uhell.- Min klient handlet ubevisst uaktsomt. En mann som gikk inn på soverommet og skjøt fem skudd, hvorav ett traff kona, ble dømt til 120 dagers fengsel. Dette viser at aktor ikke følger rettspraksis.- Politikerne har signalisert strengere straff der våpen er involvert. Gammel rettspraksis duger ikke. Strenge almennpreventive hensyn gjør seg gjeldende i denne saken. Det var bare flaks og tilfeldigheter som gjorde at det gikk så bra som det gjorde. I tillegg er han tiltalt for innbruddstyveri og kjøp og bruk av narkotika. Retten får avgjøre om påstanden er riktig, sier aktor Leif Aleksandersen.Kaos i bilen

Den 26 år gamle arendalitten har erkjent at han skjøt fra baksetet i en bil 3. juni i fjor, og at ett av skuddene gikk ut av bilen. Tiltalte, som var i amfetaminrus, sier han ikke så noen på fortauet. Andre vitner har forklart at det gikk en vennegjeng på fortauet. En svenske ble truffet i låret av det første skuddet.I går var Kripos i Nedenes herredsrett. Våpeneksperten kunne ikke si stort om Browning-pistolen fordi denne er så gammel at Kripos ikke har nok kjennskap til den. Kripos bekreftet forøvrig at våpenets sikring var i stykker.En kamerat av tiltalte vitnet også i går. Han kunne fortelle at det ble fullstendig kaos i bilen da de tre skuddene falt. Han husket ikke at det ble sagt noe spesielt i bilen før og etter skuddene. Men vitnet husket at det gikk noen personer på høyre side av veien.50.000 kroner?

— Dette mener jeg støtter min klients syn. Svensken som ble skutt gikk bak bilen og over på venstre side da bilen stanset på rødt lys. Svensken og hans kamerat var i blindsonen for min klient, som skjøt ut av venstre side på bilen han satt i, sier Sjong Larsen.Etter det første skuddet falt to raske skudd til. Ett av disse traff den kvinnelige sjåføren, som i retten tirsdag hevdet at tiltalte skjøt etter å ha kommentert at svensken og hans kamerat var så glade. Tiltalte var neddopet og deprimert etter at en kamerat omkom i en ulykke samme dag.Aktor Leif Aleksandersen la forøvrig ned påstand om at 26-åringen må betale en oppreisning på 20.000 kroner til den kvinnelige sjåføren og 30.000 kroner til svensken som ble truffet i låret.