LYNGDAL: Etter flere alvorlige ulykker på den ulykkesbelastede strekningen ved Lenefjorden, ble fartsgrensen fra Oftedal til grensen mot Lindesnes kommune satt ned til 60 km/t i et forsøk på å redusere antall ulykker.

Fartsreduksjonen ga fort resultat da de alvorlige ulykkene uteble etter innføringen av den nye fartssonen i 2006. ## Veien utbedret

I vår og sommer ble imidlertid den 750 meter lange ulykkesbelastede strekningen utbedret, noe som gjør at Statens Vegvesen nå mener at fartsgrensen kan økes fra 60 til 70 km/t.

— Veien slik den fremstår nå er bygd slik at det ikke skal være så lav fartsgrense som 60 som nå. Derfor har vi sendt ut en høringsuttalelse der vi foreslår å øke fartsgrensen i det som i dag er 60-sone til en 70-sone, sier Sveinung Haugerudbråten i Statens vegvesen til Farsunds Avis.

UP-sjef i Agder Øystein Krogstad ønsker ikke å uttale seg om veivesenets forslag, men noterer seg at fartsreduksjonen har ført til færre alvorlige ulykker, samtidig som at UP nå registrerer en økning i antall bøter for fartsovertredelser nå som veistrekningen er utbedret.

- Riktigere hastighet

Daglig leder Ivar Damman ved Nullvisjon i Lister, sier imdilertid at forslaget er som ventet.

— 60-sonen har fått farten ned i området, men etter at standarden på partiet innerst på Lene ble hevet, er 70 km/t en riktigere hastighet, sier Damman til Farsunds Avis.