FARSUND/SOKNDAL: — Jeg var ute og fisket, og hadde akkurat hevet ut pilken. Da var det rett og slett for mye bølger. Jeg tok opp snøret og skulle til å snu båten for å dra til land igjen. Akkurat da kom den største bølgen jeg har sett, og i løpet av et sekund var jeg under vann og under båten, sier Hagen Schneider til Aftenbladet.no kort tid etter at han kom i land ved Rekefjord i Sokndal torsdag formiddag.

Så lys fra helikopter

Da hadde han tilbragt natten i sjøen etter at den 16 fots store båten hans ble kastet rundt av en kjempebølge ved 18-tiden onsdag kveld.

— Det første jeg tenkte, var at jeg måtte holde meg i båten. Hadde jeg sluppet taket, ville jeg vært død.

Schneider forteller at han gjennom hele natten holdt seg fast i badestigen bak på båten.

— I går kveld så jeg lys fra skip og helikopter, men da var jeg alt drevet langt utover havet, sier Schneider.

Legesjekk og dusj

Da det ble lyst, fikk han med seg en vakker soloppgang, forteller han. Han er takknemlig for at sjøtemperaturen ikke var for lav.

Etter sjekk av lege, dro han hjem for å ta en dusj. Han sier han vil være mer forsiktig med å gå ut med båt når været er slik det var onsdag.

Redningsmannskaper observerte Schneider først ved halv ti-tiden torsdag morgen, og da en redningsbåt kom til, kunne mannskapene slå fast at at det var rett mann de hadde funnet. Tyskeren ble funnet om lag 5 kilometer vest av Lista.

— Han er tilsynelatende i god behold, men naturlig nok våt og kald, opplyser pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen.

Den savnede 58-åringen fra Tyskland dro ut i en 16 fots, åpen gul plastbåt for å fiske ved 17-tiden onsdag. Da han ikke var kommet tilbake til Rekefjord i Sokndal etter midnatt, tok sønnen kontakt med politiet og meldte faren savnet.