BE0B8499.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
BE0B8493.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Brannvesenet har sendt røykdykkere inn i denne kjelleren i Skansen. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: 110-sentralen for Agder sendte ut bekreftelse om at det brant i en kjeller. Ved 21.40-tiden rykket Kristiansandsregionen brann og redning ut etter melding om en automatisk utløst brannalarm i Skansen. Like før klokken 22 oppdaget brannvesenet at det brant i kjelleren.

Brannvesenet på stedet opplyser til Fædrelandsvennen at de fryktet at det kom giftig pcb-røyk ut fra garasjeanlegget.

BE0B8517.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

Kjelleretasjen hvor det brant rommer parkeringskjeller og teknisk rom. Ifølge overbefal Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann og redning slet brannmannskapene med å komme inn i rommet hvor det brant. Det var svært tett røyk i kjelleretasjen og brannvesenet hadde vanskelig for å finne ut hva som var kilden til brannen.

Leilighetsbygget i Skansen hvor det brant ligger mellom Bystranda og Otra. Bygningen er under bygging og er ubebodd. Fædrelandsvennens team på stedet kunne høre smellene fra kjelleren da brannvesenet forsøkte å knuse seg inn i rommet hvor det brant

— Det viser seg å være et mindre branntilløp i et teknisk rom i kjelleren som har utviklet en del røyk. Foreløpig ser det ut som om det er begrenset skade på bygget, opplyser Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Brannvesenets røykdykkere har gått inn i garasjene. Foto: Jan Oddvar Eide

Naboer i området opplyser til Fædrelandsvennen at de merket blinking i lysene da brannen brøt ut. Ingen leiligheter ble evakuert som følge av brannen.Brannvesenet er på stedet med to vaktlag, altså i underkant av ti brannfolk. Ambulanse og politi rykket også ut til stedet.