KRISTIANSAND: Familiene til de to drepte jentene og Statsadvokaten i Agder har nemlig klaget Klomsæt inn for Advokatforeningens disiplinærutvalg.

Advokat Sigurd Klomsæt.

Det er P4 som i dag melder at Klomsæt er blitt innklaget i løpet av vinteren.– Statsadvokaten i Agder har innberettet advokat Sigurd Klomsæt til Advokatforeningen for å ha overlevert dokumenter fra den såkalte Baneheiasaken til en journalist i Dagbladet. Dette i strid med de vilkår som ble satt i forbindelse med at advokat Klomsæt fikk tilgang til dokumentene fra politiet, sier statsadvokat Jostein Johannessen til P4. Ifølge kanalen skal det være snakk om store mengder dokumenter som Klomsæt skal ha gitt fra seg.

– Vi ser alvorlig på det av flere grunner. Det ligger mange sensitive opplysninger i slike dokumenter. På sikt kan folk kvie seg for å gi opplysninger til politiet under en etterforskning, hvis dette kan lekkes til hvem som helst uten at det får konsekvenser, sier bistandsadvokat Håkon Brækhus, som representerer Ada Sofie Austegard, til P4.

Fredag leverte Klomsæt inn ny begjæring om gjenopptakelse av Viggo Kristiansens dom etter barnedrapet for ti år siden. Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring