Se video av morgentrafikken over.

KRISTIANSAND: Klokka 02.00 natt til torsdag åpnet veivesenet det nye kjøremønsteret på Vågsbygdveien.

— Flyten i dag er mye bedre enn før og det var jo det som var ønskelig da vi bestemte oss for å legge om kjøremønsteret, forteller prosjektleder for den nye Vågsbygdveien, Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen.

Det er rundkjøringen ved Blørstad i Kristiansand som de siste månedene har skapt store problemer for trafikken til og fra Vågsbygd. Rundkjøringen er trang og har blandet trafikk fra byen, Vågsbygd og Slettheia.

Nullsituasjon

Det nye kjøremønsteret fører nå trafikken fra Slettheia og Åsane inn med øvrig Vågsbygd-trafikk i den store rundkjøringen ved Torjesen-bygget, noen hundre meter vest for den problemskapende rundkjøringen.

— Det var en del kø på Vågsbygdveien før vi begynte anleggsarbeidet også, men med all trafikken gjennom rundkjøringen ved Blørstad oppsto det lange køer. Nå er vi tilbake på nullstituasjonen, før arbeidet begynte, sier Berg-Thomassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Hans Jacob Brekke

Nesten påkjørt

Likevel var ikke alt på stell da veien åpnet for rushtrafikken. Anleggsarbeider Frode Forgård måtte ta oppstilling i den midlertidige rundkjøringen på Blørstadsletta, for å hindre at bilistene kjørte ut i innkjøringen.

— Det er ganske mange som har en tendens til å kjøre mot kjøreretninga på morgenen her, før de har fått med seg hvordan de skal kjøre, sier Forgård.

— Det er en del som ikke følger helt med og det har vært nære på at jeg har blitt kjørt ned et par ganger her, forteller anleggsarbeideren.

Kommer skilt

— Mange har blitt vant til å kjøre på en viss måte, og da er det noen som har prøvd å driste seg til en kjapp en for å komme ut på veien mot byen, sier prosjektleder Berg-Thomassen.

Han forteller at det vil bli satt opp skilt om innkjøring forbudt om kort tid.

— Det er en av erfaringene vi har gjort oss i løpet av oppstarten i dag. Vi ser at slik skilting er et nødvendig tiltak, sier han.

Det nye kjøremønsteret vil bestå frem til veien gjennom tunellene åpner våren 2013. Hele den nye Vågsbygdveien skal være ferdig i 2014.