3. august ble en 20 år gammel kvinne overfalt og forsøkt voldtatt ved Strandpromenaden i Kristiansand. En 15 år gammel gutt er siktet i saken. Han innrømmer å ha brukt kvinnens mobiltelefon etter overgrepet, men nekter for å ha forsøkt å voldta henne.

15-åringen er foreløpig den eneste som er pågrepet etter fem overfallssaker i Kristiansand og Arendal de siste to månedene.

– Sakene etterforskes for fullt, men av hensyn til etterforskningen kan jeg foreløpig ikke gi noen kommentarer, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon.

Voldtektsforsøket 3. august var det fjerde overfallet i Kristiansand siden slutten av mai. Overgrepene har til felles at de har få eller ingen vitner og mangelfulle beskrivelser av gjerningsmannen, noe som gjør sakene vanskelig å oppklare. I Kristiansand har opp mot ti tjenestemenn vært involvert i å sjekke ut alibiet til potensielt mistenkte.

— Vi er et godt stykke på vei i etterforskningen. Det er mye som skal gjøres. Store politiressurser jobber systematisk og målrettet, opplyste etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon i juli.

I tillegg til den taktiske etterforskningen er det innhentet materiale i håp om å sikre dna-spor.

Disse sakene er fortsatt ikke oppklart:

29. juni ble en 19 år gammel kvinne overfalt ved Vollevannet i Kristiansand. Etter et basketak med gjerningsmannen klarte kvinnen å komme seg unna. Mannen skal være i 20-årene og ha et utenlandsk utseende. Hendelsen har likhetspunkter med tidligere overfall, noe som gjør at politiet ikke utelukker en sammenheng.

26. juni ble en kvinne i 20-årene overfalt og voldtatt i Baneheia i Kristiansand. Kvinnen skal ha blitt angrepet av to menn med et ”afrikansk utseende”.

3. juni ble en kvinne overfalt av tre menn på Tyholmen i Arendal. Én skal ha holdt henne fast, én skal ha gjennomført en voldtekt, mens én skal ha holdt vakt.

— Vi har ikke klart å identifisere noen av gjerningspersonene. Det er sendt inn prøver for dna-analyse, men vi har foreløpig ikke fått noe svar fra Rettsmedisinsk institutt, sier etterforskningsleder Marit Buaas ved Arendal politistasjon.

Politiet har avhørt vitner og innhentet bilder fra overvåkningskameraer i området, uten at dette har ført dem nærmere noen gjerningsmann.

29. mai ble en kvinne i 20-årene overfalt i Baneheia. Gjerningsmannen skal ha dratt med seg kvinnen i skogen og forgrepet seg på henne. Ingen er foreløpig siktet i denne saken.