KRISTIANSAND: Lørdag 17. juli fortalte Karmøy-fiskeren Terje Hauge at han for siste gang ville stå på Esso-stasjonen ved Bjørndalsletta for å selge de populære Kvitsøy-krabbene fra Rogaland. Krabbene hadde blitt solgt fra samme sted siden begynnelsen av 90-tallet, men siden Hauge hadde salgsløyve fra fiskebåten sin i Rogaland, lot ikke fiskesalgslaget langs Skagerrakkysten ham å selge krabbene sine i Kristiansand.

— Det er jo for kundene det er verst, som ikke lenger får kjøpe krabbene de har satt pris på så lenge, sa Hauge til Fædrelandsvennen den gang.

Men nå returnerer Karmøy-fiskeren med krabbene sine, etter å ha funnet en måte å unngå fiskesalgslaget Skagerakfisks forskrifter på.

— Jeg selger krabbene til et fiskemottak på Karmøy, også kjøper jeg dem tilbake igjen. Ved å være tredje salgsledd kan jeg selge dem hvor jeg vil, sier Terje Hauge til Fædrelandsvennen.

Et fordyrende mellomledd betyr at krabbeprisen går opp fra 18 til 20 kroner.

— Jeg satser på kvalitet og smak, og dessuten blir det lettere for meg å regne nå, sier han muntert.

Hauge forteller at reaksjonene har vært mange, og at det var en tidligere kunde som ringte ham og fortalte om hvordan han kunne fortsette salget i Kristiansand.

— Det gjorde et inntrykk på meg at så mange ville ha meg tilbake. Så nå håper jeg folk dukker opp på lørdag, sier Terje Hauge.

Borgar Haugland drev Esso-stasjonen tidligere, og har lang erfaring med krabbesalget vestfra.

— Jeg kjenner mange her i byen, og stadig har jeg fått høre at vi måtte få de krabbene tilbake. Det er synd at byråkrati nesten skulle sette en stopper for dette, men nå er vi kjempeglade for at krabbene kommer tilbake, sier Haugland.