KRISTIANSAND: Styret i Aftenposten har i dag ansatt Lars Erik Torjussen som ny administrerende direktør etter Kristin Skogen Lund.

Det ble offentliggjort på et allmøte for de ansatte i Mediehuset Fædrelandsvennen mandag formiddag. På allmøtet sa sjefredaktør Hans-Christian Vadseth at Torjussens jobbytte er et stort tap for mediehuset.

Møtt med skuffelse

— Lars Erik har vært den beste direktøren som Fædrelandsvennen noensinne kunne hatt. Selv om han har vært mindre synlig enn mange andre ledere i bedriften, har han en stor del av æren for at det står så bra til som det gjør. Det har Aftenpostens ansettelsesutvalg sett, og han var den som stod igjen som den best kvalifiserte, sa Vadseth til de ansatte.

Beskjeden om Torjussens jobbytte ble møtt med stor skuffelse blant de ansatte.

— Aftenpostens behov for å få på plass en dyktig direktør, var større enn at vi skal beholde Lars Erik i lang tid framover. Slik har ledelsen i Media Norge bestemt at det skal være, og den beslutningen stiller vi oss bak, sa Vadseth.

Torjussen er 46 år gammel, og har jobbet i Fædrelandsvennen siden 1994. Etter ett år som markedssjef, tiltrådte han i 1995 som administrerende direktør i avisen, 31 år gammel.

- Satt langt inne

  • Jeg må innrømme at det satt langt inne å forlate Fædrelandsvennen etter nesten 15 år som administrerende direktør. Jeg er utrolig glad i menneskene der og stolt over hva vi har fått til i løpet av alle disse årene, sier Torjussen.

Han mener likevel at det, etter så mange år som toppleder, kan være sunt både for ham selv og bedriften med et skifte.

— Jeg er trygg på at styret og styreleder skal finne en god kandidat til å ta over jobben som administrerende direktør i Fædrelandsvennen, sier Torjussen.

Fornøyd styreformann

Aftenpostens styreformann Didrik Munch er meget godt fornøyd med valget av Skogen Lunds etterfølger:

— Jeg er glad for at vi hadde flere gode kandidater innenfor Aftenposten og Media Norge-sfæren. Lars Erik har lang erfaring og kan vise til gode resultater som mediehusleder i Fædrelandsvennen. Jeg er glad for at vi fortsatt skal samarbeide med ham, og jeg er sikker på at han vil lykkes også i Aftenposten, sier Munch.

Lars Erik Torjussen legger ikke skjul på at han går til sin nye jobb med både stolthet og ydmykhet.

— Jeg har lært Aftenposten å kjenne som veldig fremtidsrettet; huset har vist en imponerende vilje og evne til både omstrukturering og produktutvikling. Dette har gitt Aftenposten et sett produkter som står meget godt, både på nett og papir. Fokus på produktutvikling og strømlinjeforming stopper aldri. Aftenposten vil fortsatt påvirkes av endringer i både mediemarkedet og konjunkturene. Derfor blir det viktig hvordan vi forholder oss til annonsørene, leserne og brukerne. Alle gode krefter må samles om dette, og jeg tar mål av meg til å være både en god kraft og en katalysator i dette arbeidet. Jeg ser også veldig fram til å jobbe nært sammen med sjefredaktør Hilde Haugsgjerd, sier Lars Erik.

Fra Hunsfos

Torjussen har sin utdannelse fra Canada, hvor han tok en Bachelor of Commerce i 1988. Han kom til Fædrelandsvennen fra jobben som salgssjef hos papirprodusenten Hunsfos Fabrikker. Før det jobbet han fire år i Rank Xerox, først som økonomikonsulent, senere som markedsplanlegger.

Torjussen begynner i sin nye jobb i midten av februar. Innen da vil Fædrelandsvennens styreleder ha tatt stilling til hvem som skal konstitueres i stillingen, og hvordan prosessen for å finne Torjussens etterfølger skal være.

1. februar blir det klart hvem som skal lede administrasjonen midlertidig.