LISTER: Sønnen ble tiltalt for promillekjøring, og dommen ble kjent torsdag. Han fikk 30 dagers ubetinget fengsel og en bot på 50.000 kroner for fyllekjøringen natt til søndag 12. juni i fjor. Det ble tatt blodprøve både av sønnen og kameraten til sønnen, som satt i bilen da den havnet utfor veien i Kvinesdal. Begge de to havnet på sykehus i Flekkefjord.

Blodprøvene ble oppbevart på Flekkefjord politistasjon.

I løpet av søndagen låste politimannen seg inn på politistasjonen. Han hadde tilgang til lokalene i egenskap av sin stilling i politiet, heter det i tiltalebeslutningen som sjefen for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, har utferdiget.

Ifølge denne tiltalen fjernet han fire glass med blodprøver av sønnen, og erstattet disse med tomme glass. Sønnens blodprøveglass ble tatt med hjem, og ifølge tiltalen gravd ned i hagen.

Først i desember i fjor ble prøvene gravd frem igjen og sendt til analyse. Analysen viste at sønnen hadde en promille på 1,5. Da det ble klart at blodprøvene ble fjernet satte Spesialenheten ivgang etterforskning. Ettervhvert ble den betrodde politimannen siktet i saken. Nå er han tiltalt, og må møte i Lister tingrett 24. august tiltalt for å ha misbrukt sin stilling. Lederen for Spesialenheten har tatt forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om at politimannen skal fradømmes sin stilling.