Warner har i en årrekke vært ledende i Det karibiske, Nord— og Mellomamerikanske fotballforbundet (Concacaf). I mai ble han suspendert etter anklager om at han og fotballpresidenten i Det asiatiske fotballforbundet, Mohamed Bin Hammam, forsøkte å kjøpe stemmer til sistnevnte foran FIFAs presidentvalg. Bin Hammam var opprinnelig den eneste motkandidaten til sittende president, Sepp Blatter, i forkant av valget. - Som en konsekvens av Warners oppsigelse stopper den etiske komiteen all etterforskning mot ham, og antakelsen om at han er uskyldig opprettholdes, melder FIFA i en uttalelse.

Warner fra Trinidad og Tobago og Bin Hammam fra Qatar skal ha tilbudt over 220.000 kroner i pengegaver til fotballtoppene i Concacaf-nasjonene under en konferanse på Trinidad for å sanke stemmer til Bin Hammam.

— Jack Warner har informert FIFA om at han trekker seg fra alle sine poster i internasjonal fotball. FIFA er lei for hendelsene som har ført til Warners beslutning, heter det videre.

— Warner forlater FIFA av egen vilje etter nesten 30 års tjeneste. Han valgte å konsentrere seg om viktig arbeid på vegne av folket i Trinidad og Tobago, som regjeringsmedlem og som formann i hjemlandets største parti United National Congress. (©NTB)