LILLESAND: Flertallsforslaget fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet ble vedtatt i bystyret onsdag kveld med 17 mot 10 stemmer.

I rådmannens forslag til budsjett skulle skolesektoren spare 3 millioner kroner i 2013. Det ville ikke flertallet gå med på, og det blir dermed ingen kutt i skolene.

— Jeg er veldig stolt over forslaget vårt. Over halvparten av våre prioriteringer handler om skole. Hvis du ser på hvem som prioriterer skole i sine forslag, er det Høyre som ligger høyest, med unntak av SV, som har – som alle kjenner – mange flere inntekter enn alle andre har, sa Johannes Myhre Vallesverd (H).

SVs Nils M. Justvik, på sin side, snakket varmt om økt eiendomsskatt i hele kommunen, uten å få andre stemmer enn sin egen.

— Vi har alle våre tunge stunder, og når du sitter ensom på stolen der nede, rett ved siden av Fremskrittspartiet, kan det av og til være litt tungt. Og da hender det en går inn i en lengre depresjon, sa Justvik (SV), til humring i salen.

Skole

Budsjettet som nå er vedtatt innebærer at det opprettes en ekstra klasse på første trinn ved Tingsaker skole, og at man fortsatt skal dele tredje klasse. Det er lagt inn midler til etterutdanning for fem lærere, i stedet for to, som rådmannen foreslo.

I tillegg skal skole styrkes med 250.000 kroner. 500.000 skal gå til å redusere kutt i barnehagene.

Et samlet bystyre vedtok å opprette et likt tilbud om morgen-SFO i hele kommunen.

Omsorg

1,5 millioner kroner skal gå til å redusere kuttene i omsorg sentrum.

— Vi fikk tidlig brev fra leder av omsorg sentrum, og vi så at der var foretatt ganske store kutt. Vi skulle ønske vi hadde hatt mer å gi, men dessverre er det der vi er nå, sa Arne Thomassen (H).

Økte inntekter fra Agder Energi og økt skatteinngang skal finansiere reduksjonene i innsparinger.

— Jeg tar det med knusende ro, det er så pengesugne eiere i Agder Energi i øyeblikket. Jeg skal gjøre mitt beste på vegne av hele bystyret, lovet ordføreren.

Nettsky

22 av 27 representanter stemte for Venstre og Senterpartiets forslag om å be administrasjonen vurdere et nettskyprosjekt i kommunen. Mens 17 av 27 representanter ønsket å finansiere gjenåpning av fylkesvei 402 ved Møglestu ved hjelp av midler fra fylkeskommunen, ATP eller annen privat-offentlig løsning.