MANDAL: — Beinrestene som ble funnet er identifisert, vi har ikke fått den skriftlige dokumentasjonen ennå, men vi går ut med navnet nå, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen.

DNA-analyser fra rettsmedisinsk institutt bekrefter at det var den savnede dansken Thomas Hermansen (23) som ble funnet av dykkere utenfor Skjernøy lørdag 21. mai.

Familien og andre pårørende er underrettet, det samme er familiene til de to som fortsatt er savnet etter den tragiske ulykken i fjor høst, der fire unge danske menn mistet livet.

Levningene blir nå brakt tilbake til familien i Korning Danmark, så han kan begraves.

LES OGSÅ: - Levningene stammer fra en av danskene

Kantret med jolle

Seks dansker dro 18. august i fjor ut i en 16-17 fot stor jolle for å fiske utenfor Mandal. Jolla kantret i høy sjø, og de seks ga seg i kast med en utmattende svømmetur. Søren Thuesen reddet seg og kameraten Nils Højlund i land, fire av kameratene druknet underveis.

Det seks danske guttene var i august i fjor på hytta til Niels Højlunds familie på Skjernøy. I tillegg til Niels Højlund og Søren Thuesen som overlevde, var Nikolaj Munk Nielsen, Jakob Skovgaard Andersen, Henrik Hyrup Møller og Thomas Hermansen med.

De seks dro ut i en liten båt, men fikk problemer med bensinslangen. En bølge slo inn over båten som sank med guttene i. De seks var bare 200 meter fra land da båten gikk under. Men strømmen var så sterk at det var umulig å nå land.

LES: Intervjuet med Søren Thuesen og Niels Højlund som overlevde