Kristiansand: – Det har vel egentlig vært forutsetningen hele veien, at om de hadde behov skulle de få plassere en liten brygge på den siden, sa leder Grete Kvelland Skaara (KrF) i byutviklingsstyret torsdag.

Plan— og bygningsetaten har gitt dispensasjon for en 12 meter lang brygge øst for villaen på Dvergsøya, slik Fædrelandsvennen skrev forrige uke.

Men Hans Petter Horve fra Miljøpartiet de Grønne krevde saken til politisk behandling. Han misliker bygging i friområdene, om søkeren er mannen på Slottet eller mannen i gata.

– Vi bør behandle saken i respekt for allmennheten og lokaldemokratiet, sa Horve torsdag. Dessuten poengterte han at dette ikke var noen «liten brygge», men 12 meter lang og 15 kvadratmeter stor.

Hans kritikk falt på stengrunn, for eksempel i Høyre.

– Det kom ikke som noen bombe at De Grønne vil fremme deres antirojale holdning nå i valgkampen. Det er forskjell på kronprinsen og deg og meg, og hvis ikke du ser det, gir jeg litt opp, sa Hans Otto Lund, nestleder i utvalget.

– Her lukter det omkamp på Dvergsøya-saken lang vei, mente Beate Helland fra Frp.

Det er kommunale Kristiansand Eiendom som står for tiltaket etter dialog med hoffet og politiets eskortetjeneste. Kostnaden dekkes av leieinntekten fra kronprinsparet.

Ved evaluering av første sesong på Dvergsøya kom det fram at avstanden til dagens brygge på nordsiden, om lag 350 meter, var i overkant. Både sikkerhetshensyn og det faktum at det ble stadig trangere om bryggeplassen, tilsa dispensasjon fra byggeforbudet.

– Dette vil bedre tilgjengeligheten for allmennheten på hovedbrygga, påpekte Aase G. Paulsen (Ap).

– Skulle man noensinne gi bryggetillatelse til noen, måtte det være til kronprinsen, som allerede har reddet folk i havsnød, mente Stian Storbukås (Frp).

– Så du foreslår Kongens fortjenestemedalje, kvitterte Grete Kvelland Skaara.

Plan- og miljøavdelingen i fylkeskommunen har sterkt frarådet dispensasjonen, fordi brygga blir liggende i en helt uberørt del av strandsonen. Men de akter ikke å påklage vedtaket, som er gjort i forståelse med Fylkesmannen.