LILLESAND/CUBA: «Super grand slam» henger svært høyt i fluefiskemiljøet. Bragden innebærer å fiske noen av verdens sterkeste fisker, artene Permit, Tarpon, Bonefish og Snook, på samme dag.

Dette greide lillesanderen Asgeir Alvestad og Ted Pettersen fra Tananger på øya Cayo Largo i Cuba for to uker siden.

Eksklusiv klubb

Aldri før har noen nordmenn greid det samme. I verden forøvrig er de også innlemmet i en eksklusiv klubb.

— Det er bare en håndfull mennesker som får dette til hvert år. Det er veldig vanskelig å kombinere de fire artene på samme fiskedag, sier Alvestad.

I ni år har Alvestad arrangert fisketurer for nordmenn til et naturreservat i Cuba. Hele tiden har han drømt om et «Super grand slam».

SJELDENT: Det er de fire fiskene som er tegnet på veggen som kreves for å få en "Super grand slam". Asgeir Alvestad(t.v.) og Ted M Pettersen er de første nordmenn som har greid dette. Mannen til høyre er en guide.

PermitDen vanskeligste av de fire fiskene å få på kroken, er fisken Permit. Den har Alvestad aldri fått før.

— Vi kaller den en tusenkast-fisk. Det betyr at hvis du kaster tusen kast etter den, biter den bare én gang. Den er vanskelig å komme innpå og veldig veldig kresen i hva den biter på, sier sportsfiskeren.

Ekstremt sterk

Fisken er også mange ganger sterkere enn arter som finnes i norske farvann. Eksemplaret Alvestad fikk veide rundt åtte kilo og sørlendingen kjempet en halvtime for å hale den opp i båten.

— Det har vært mitt største mål som sportsfisker, så det var en fantastsisk følelse å få den opp.

Da denne fisken var fotografert og sluppet ut igjen, brukte fiskeren resten av dagen på å fiske etter de andre artene.

Alvestad er profesjonell havfisker og jobber i fiskeutstyrsfirmaet Pure Fishing. Han er også fiskeskribent, instruktør og foredragsholder. Han har nylig også gitt ut «Sjøfiskehåndboka», sammen med sørlendingen Torolf Kroglund.