ARENDAL: Klokka 16.40 gikk alarmen hos Tjøme radio. Et svakt mayday-oppkall sendt via det maritime VHF-nettet ble oppfattet og dermed ble det slått full alarm.

SISTE 01.00: Redningsskøyta og taubåten Skilsø plasserte lenser om bord i den havarerte båten. Ferden mot kaia i Arendal var over ved midnatt. Den ble da heist opp på en kranbil.

Luftambulansen fra Arendal og redningsskøyta RS Inge Steensland ble rekvirert.

(Les mer under bildet)

Berget seg i jolle— De har gått på et skjær og berget seg i en jolle. Redningsskøyta klarte å dra båten litt inn på ei grunne, bekrefter skipper på redningsskøyta, Magnar Opdal, til fvn.no.

Om bord i den forulykkede båten satt to 64-åringer.

Kaptein og båteier Arne Kristian Pedersen omtaler opplevelsen som sjokkartet.

Rett fra verkstedbesøk

Kaptein og båteier Arne Kristian Pedersen hadde nettopp vært på Viknes sitt verksted på Fevik med båten.

— Vi hadde kjørt 20 minutter, på vei hjem etter verkstedbesøk og motoroverhaling. GPS-en viste grunne med 1,2 meters dybde. Kompisen min så at vi passerte grunna. Så sa det bare pang. Det var som vi møtte fjellveggen, sier Pedersen til fvn.no.

Ifølge Agderposten er båten 0,8 meter dyp.

(Les mer under bildet)

Fikk kutt i panna

— Det var en sjokkartet opplevelse, og kameraten min falt og fikk et kutt i panna. Men han er nå utskrevet fra sykehus, forteller Pedersen.

Båten hans, en 29-fots Viknes 880, er på langt nær den første. Båten er to år og gammel og med alt utstyr koster den om lag halvannen million

— Jeg har hatt 40-50 båter i mitt liv - og aldri opplevd noe kritisk før, sier Pedersen.

Rullestein mulig årsak

— Det er rullestein i området. En rullestein må ha flyttet seg der det pleier å være farbar led. Steinen kom rett opp i motorrommet. På sekunder var rommet halvt av vann. En skummel opplevelse, og vi var på vei ned da vi gikk i jolla. Heldigvis kom en båt fra Viknes fort til, sammen med redningsskøyta. De fikk slep om bord, så nå står båten på et skjær. Vi håper den kan reddes, forteller Pedersen.

I kveldstimene tirsdag jobbet en båt fra Viknes, taubåt og redningsskøyta Inge Steensland med å berge 29-foteren. Ved 20.30-tiden lå båten fortsatt med ulykkesstedet.