KRISTIANSAND: — Selskapet viste med åpenhet og klokskap, i behandling av en medarbeider utenfor heteronormen, at selskapet er inkluderende, og mener alvor med ord som mangfold og likeverd, siterer Lene Tønnesen juryens begrunnelse.

Tønnesen er leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner Sør, og i kveld delte hun ut den todelte prisen under åpningen av Skeive dager på Christianholms festning i Kristiansand. Det er en stund siden sist Homofrydprisen er delt ut, og den har aldri vært todelt eller gitt til en bedrift før.

— Jeg føler at jeg er litt stolt over denne bedriften som er så romslig, og tenker at det jeg er mest stolt av ikke er selve prosessen, men at Jannicke fortsatt jobber og trives her. Det sier noe om arbeidsmiljøet, sier personalsjef Bjørg Hansen i Aker MH. Hun mottok prisen på vegne av bedriften i kveld.

— Hvordan får du som personalsjef det til å skape et slikt inkluderende arbeidsmiljø?

— Det er en kultur som er bygd gjennom mange år siden Martitime Hydraulics var liten. Det er plass for alle, det er en romslighet for ulike kulturer, ulik bakgrunn, og vi klarer å skape et fellesskap for alle.

— Hvordan?

— Vi er bevisst på det. Vi formidler det i lederkurs, cross cultural awarenesss-kurs (kurs i kulturell bevissthet, red. anm) og tydelige meldinger ut i organisasjonen om at vi skal lage rom for alle. Vi tror det lønner seg, også økonomisk. Vi tror vi blir mer effektive og klarer å holde på folk og kompetanse, sier hun.

Jannicke Sommer-Eklund blir nesten litt rørt når hun hører juryens begrunnelse:

”Jannicke tildeles prisen for sin uredde og offentlige rolle som foregangskvinne for menneskers rett til å være seg selv.”

— Jeg har jo ikke gjort noe spesielt. Det er jo en pris for å være seg selv, men det er jo en ære, sier hun.

Det var senhøstes i 2007 hun fortalte sjefen sin at hun hadde skiftet kjønn fra mann til kvinne. Hun fikk beskjed om at ”dette takler vi”.

— Og det har de gjort, det har ikke vært noe forskjell i det hele tatt for meg før og etter kjønnsskiftet, sier hun og mener prisen handler om et inkluderende arbeidsliv.