KRISTIANSAND: To kvinner og en mann er brakt til sykehus etter en kollisjon mellom to biler på Ålefjærveien i Kristiansand natt til onsdag. Ifølge en pressemelding fra Sørlandet sykehus Kristiansand er tilstanden til kvinnene stabil.

Tilstanden til den 24 år gamle mannen omtales også som stabil. I tillegg opplyses det at mannen er skadet og under behandling.

Ulykken skjedde ved Bleget, 200 meter fra avkjøringen til Gimlekollen i enden av Vollevannet, om lag klokken 04.10. — Det har vært en kollisjon mellom to biler. Tre personer er skadet. Alle tre er brakt til sykehus, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Tatt for promillekjøring

Ålefjærveien ble stengt i flere timer etter ulykken mens kriminaltekniker undersøkte åstedet. I morgentimene markerte teknikeren opp ulykkesbilenes posisjon og andre spor på stedet.

Bare få minutter før kollisjonen var føreren av den ene bilen, en 24 år gammel mann fra Kristiansand, sluppet fri av politiet etter å ha vært på legevakten på Eg for å avlegge blodprøve.

— Det ble ikke tatt utåndingsprøve av ham, bare blodprøve, opplyser operasjonslederen.

Mannen var en time før ulykken pågrepet av politiet, mistenkt for promillekjøring i Dronningens gate i Kristiansand sentrum.

— Klokken 02.43 fikk vi melding om en Mercedes med en del berusede ungdommer ved Pizzakiosken i Dronningens gate. Klokken 03.10 tok politiet hånd om føreren, og brakte ham til legevakten for blodprøve. Etter besøket på legevakten ble mannen dimittert i byen, og få minutter senere ble han observert i bilen, sier Solås.

- Høy hastighet

Det var ifølge operasjonslederen samme politipatrulje som hadde stoppet 24-åringen i sentrum, som klokken 04.07 oppdaget at mannen igjen satt bak rattet. Denne gangen var han på vei østover på E 18 på Bjørndalssletta.

— Patruljen kjørte etter, og føreren reagerte ved å øke hastigheten. Patruljen så at han ga full fart over broa over E 18. Deretter skimtet de han i enden av sletta ved Vollevannet, sier Solås.

Få sekunder senere kolliderte mannen med en annen personbil, en BMW med to kvinner i.

- Patruljen så ikke hvordan ulykken skjedde, men spor på stedet tyder på høy hastighet, sier operasjonslederen.

Indre skader

24-åringen hadde klart å komme seg ut av bilen da politiet kom fram, og forsøkte å stikke av til fots.

- Han ble innhentet og pågrepet av patruljen. Skadeomfanget er foreløpig uklart. Det er usikkert om han har pådratt seg indre skader, sier Solås.

Mannen ble innhentet av patruljen i en skråning nedenfor Ålefjærveien. De tok han med seg opp på veien, hvor han ble hentet av ambulanse.

De to kvinnene på 22 og 23 år var også ute av bilen da politiet kom fram. Føreren på 23 år hadde rygg- og nakkesmerter, mens passasjeren skal ha vært lettere skadet, ifølge politiet.

Begge kvinnene, som også er bosatt i Kristiansand, ble brakt til sykehus med ambulanse.

- Ikke politiforfølgelse

Agder politidistrikt har orientert Spesialenheten for politisaker om hendelsen.

Det er noe uklart om politipatruljen satte på blålys eller brukte annen form for varsling da de så mannen på Bjørndalssletta.

- Det var i så tilfelle minimalt. Det er vanskelig for meg å uttale meg om det på nåværende tidspunkt. Det var ikke noen form for politiforfølgelse i ordinær forstand, sier Solås.

Det er også uklart om 24-åringen observerte den uniformerte politipatruljen på E 18. — Han passerte politibilen og økte hastigheten, men vi vet ikke hva han så, sier Solås.