KRISITANSAND/LYNGDAL: 94 syklister fra Sørlandet skulle i morgen reise på sin årlige treningstur til Mallorca. Dette blir ikke noe av etter vulkanutbruddet på Island.

— Ni stykker er reist ned, men resten av oss må nok belage oss på å bli hjemme, sier Bjørn Saatvedt i Kristiansand Cykleklubb (KCK).

Han er en av de 94 som ikke får tatt turen til den spanske øya denne gangen.

— Det blir arrangert turer årlig, men selv reiser jeg bare hvert andre år. Men denne gangen ville det seg virkelig ikke. Det er jo ikke hver dag det skjer et vulkanutbrudd, det er rett å slett enestående, sier en lettere oppgitt Saatvedt.

Håper

Men han vil ikke helt slippe håpet.

— Jeg skal sjekke i morgen tidlig, og håper det har skjedd noe gjennom natten. Men det ser absolutt ikke lyst ut, sier han.

Saatvedt tror dessverre at dette er eneste sjansen til å reise i år.

— Det er noen som har snakket om en tur i mai, men for min del blir det ikke noe om turen i morgen blir kansellert, sier syklisten.

Trener hjemme

Bjørn Saatvedt tror det kommer til å sitte mange skuffede syklister på Sørlandet.

— Det er en tur vi har snakket mye om, så jeg tror mange kommer til å bli skuffet. Vi får heller prøve å få til et bra opplegg her hjemme på søndag. Om det blir kansellert i morgen får jeg finne frem sykkelen å ta meg en treningstur her på Sørlandet, sier Saatvedt.

Ikke jubileumstur

Det er ikke bare syklister som blir rammet av flystoppen. Også ansatte ved Hamran kjøkken i Lyngdal må holde seg på norsk jord.

— Vi skulle på jubileumstur til Milano i morgen. Der skulle vi ned å se på den viktigste møbelmessa i verden. Dette ser dessverre ut til å gå i vasken, sier daglig leder i Hamran kjøkken, Trond Hamran, til fvn.no.

De skulle feire 80-årsjubileum i Milano.

— Dette er jo noe de ansatte har snakket om lenge. Turen ble bestilt i februar og har vært planlagt mye lenger enn det. Men vi får håpe det blir mulig å få til en tur senere i år. Turen var for å få ny inspirasjon, sier Hamran.