KRISTIANSAND: — Jeg synes Kristiansand kommune bør vurdere å være med å kjøpe aksjene i Agder Energi dersom Mandal kommune vil selge seg ut. Det er viktig å sikre kommunalt flertallseierskap på Sørlandet, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

For ca. 12 år siden solgte Kristiansand seg ned i Agder Energi og fikk drøyt to milliarder kroner, som dels gikk til opprettelse av Cultiva, dels til opprusting av skolene og til opprettelse av et kommunalt energiverksfond.

— KrF var mot å selge den gangen, så dette er ikke noe nytt synspunkt for oss. I min verden vil Agder Energi ha inntjening inn i evigheten, og vil være klokt å ha eierskap i, sier Kristiansen.

— Men flertallskonstellasjonen i Kristiansand kommune, som dere er del av, har vedtatt ikke å øke gjeldsgraden, og andelen til Mandal kan koste 500 millioner kroner?

— Vi har ca. 650 millioner kroner i det kommunale energiverksfondet som eventuelt kan brukes, men vi trenger ikke kjøpe alt. Kanskje bør vi kjøpe i en konstellasjon av kommunene Marnardal, Arendal, Evje og Hornnes, sier Kristiansen.

Da Jørgen Kristiansen tok opp saken under eventuelt i formannskapet onsdag, vedtokformannskapet å ikke gå inn i realitetene i saken nå, men ba rådmannen følgenøye med på utviklingen, særlig med tanke på vurdering av prisnivå for aksjene.