Sjåføren kjørte ut ved postkassestativet. Foto: Tore-Andre Baardsen
De fem kollisjonene skjedde innen en radius på femti meter. Foto: Tore-Andre Baardsen
Ingen personer kom til skade i utforkjørselen. Foto: Tore-Andre Baardsen
Bilbergerne får en travel dag i Olav Trygvasons vei. Foto: Tore-Andre Baardsen

KRISTIANSAND: — Min mann var den første som kjørte ned bakken. Han havnet utfor et stup og mellom to hus, forteller Kirsti Torvik.

Familien bor på toppen av bakken i Olav Trygvasons vei i Kristiansand. Da ektemannen Ole Petter Torvik skulle på jobb rundt klokka sju i dag tidlig så det ikke glatt ut, men etter få meter gikk det galt.

Utfor stup

— I svingen sklei han rett fram og utfor et stup. Han traff en husvegg og veltet søppeldunker, forteller kona.

Kona Kirsti Torvik sjekker hvor ektemannens tur til jobb endte. Foto: Tore-Andre Baardsen

En nabo anslår at det er mellom fem og ti meter fra veien og til huset hvor Torvik stoppet. Politiet advarte bilførere mot glatte veier over store deler av Sørlandet i morgentimene mandag.— Det gikk helt fint med ham da, men etterpå ble han påkjørt, fortsetter kona.

Fire på kort tid

Like etterpå kom nemlig naboen kjørende, og kjørte rett i muren. Deretter kom tredjemann og traff rumpa denne bilen, som da fikk sleng og traff Torvik.

— Det gikk helt fint, den hadde ikke stor fart, sier Kirsti Torvik, og legger til at mannen fikk en kamerat til å hente seg og nå er på jobb.Like før klokka ni er hun på stedet og venter på bilberging. Da har ytterligere to biler krasjet i den samme svingen.

Ikke strødd

— Det burde vært strødd her, absolutt. Vi er ikke de første som står her, det har skjedd før, kommenterer hun.

Bussen gikk tidligere i området og da var bakken godt strødd. Mandag kom strøbilen klokka 08.55, da hadde altså fem biler kollidert innen en radius på femti meter.

Travelt

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har fått inn mange meldinger i morgentimene fra Kristiansand-området.

— Det er blitt veldig glatt i Kristiansand og omegn. Det har vært kaldt i natt, og i morgentimene har det begynt å regne. Dermed fryser regnet på bakken, opplyser vaktoperatør Svein Harald Masterød med vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen.Han opplyser at salting pågår for fullt.