KRISTIANSAND: I Kristiansand bor det over 12 000 innvandrere, som har etablert rundt 30 forskjellige foreninger. Etter at innvandrerrådet ble lagt ned i september i fjor har man jobbet med alternativer.

Alternativet med dialogarenaer der man jobber mer i workshops ble ikke godt mottatt av Tor Utsogn (Frp).

— Egentlig er denne saken en reetablering av innvandrerrådet. Vi kaller det bare noe annet. Denne gangen er det arbeidsutvalg i stedet for råd, workshop i stedet for styremøte og for meg er dette bare en kommunal prosess der alt går i ring.

Mette Gundersen (Ap) støttet som ventet ikke Utsogns syn i denne saken. - Innvandrerrådet hadde en vannvittig prosess i forhold til å velge medlemmer. Dette er noe helt annet, og ivaretar vår oppgave som vertskommune for mange mennesker.

Bystyret vedtok at det skal arrangeres workshops for innvandrerorganisasjoner og enkeltpersoner fra kommunens flerkulturelle befolkning minst én gang i året der aktuelle spørsmål blir tatt opp. Et arbeidsutvalg med representanter fra innvandrerbefolkningen administrasjonen og de folkevalgte skal planlegge tema og opplegg for møtene og det skal være representanter fra administrativ og politisk toppledelse er til stede under

workshopene.

I tillegg vedtok man å fortsette opplegget med velkomstmøter. Flertallet ønsket også å gå inn for at det skal være en overordnet føring i kommuneorganisasjonen at det rekrutteres medlemmer med etnisk minoritetsbakgrunn til kommunale råd og utvalg.