– Jeg syntes oppførselen til Henning Skumsvoll var motbydelig, og forlot derfor rommet, sier Svendsen om hendelsen som skal ha funnet sted 9. mai 2009. Det var valgkamp-samling på Farsund Fjordhotell, der det var vorspiel og nachspiel på hotellrommet til Skumsvoll. I følge Helland skal Skumsvoll ha forsøkt å kysse henne da hun kom til vorspielet, og at hun sa tydelig fra at hun ikke likte dette.

Svendsen sier at etter middagen senere på kvelden satt han ved baren på hotellet da Helland kom til ham.

– Hun sa at Skumsvoll var etter henne og om jeg kunne passe på henne, sier Svendsen. Helland skal deretter ha satt seg ved siden av og det ikke skjedde mer da.

Mange samlet

Deretter samlet det seg mellom åtte og ti Frp-ere på Skumsvolls rom. I følge Helland satt hun, en kvinne til og Skumsvoll på sengen i mangel på stoler. Da skal han ha lagt seg over henne flere ganger, befølte henne og gitt klart uttrykk for at han ville ha sex der og da.

Jeg reagerte svært sterkt på hendelsen. Beate dyttet ham tydelig vekk og sa flere ganger nei, nei – dette ville hun ikke.Peter Emil Svendsen, tidligere styremedlem i Kristiansand Frp

– Jeg reagerte svært sterkt på hendelsen. Beate dyttet ham tydelig vekk og sa flere ganger nei, nei – dette ville hun ikke, hevder Svendsen.

Han sier at alle som satt i rommet registrerte det som skjedde, og at stemningen ble trykket.

– Men ingen reagerte, sier han. Helland kom seg til slutt opp av senga, og forlot rommet sammen med Svendsen. Da skal han ha sagt til henne at hun ikke skulle finne seg i slik oppførsel.

Tre dager etter hendelsen beklager Skumsvoll sin oppførsel i en epost til Helland og skriver at episoden ikke vil gjenta seg.

I rommet skal også fylkesleder Christian Eikeland ha vært. I følge Helland så han hendelsen uten å gripe inn. Eikeland skal i følge henne ha ledd av det som skjedde. Eikeland er forelagt denne påstanden av Fædrelandsvennen, men vil bare svare per sms. Her skriver han at dette nå er blitt en politisak, og at det er til politiet han i så fall vil gi sin versjon av det som skjedde i respekt for de involverte.

Tok opp saken

Svendsen sier videre til Fædrelandsvennen at han i ettertid tok saken opp med daværende fylkesleder Tor S. Utsogn. Det bekrefter Utsogn.

– Det var imidlertid etter at saken var kjent i partiet våren 2010, sier Utsogn.

Han vil ikke si hva Helland og Skumsvoll sa konkret om denne episoden. Utsogn sier også at han ikke har snakket med andre som var tilstede.

– Det jeg likevel vil si er at det er viktig å holde tunga rett i munnen når man spør seg om dette var å betrakte som et overgrep i lovens forstand.

– Mener du dette ikke var et overgrep da?

– Det skal man ikke ta for gitt. Det er det noe politiet får ta stilling til.