Den ene bilen havnet i autovernet med tydelige materielle skader. Foto: Ernest Boswarva

GRIMSTAD: — Du vet aldri hva du kommer ut for i trafikken, sier faren til den 21 år gamle mannen som ble slått i ansiktet 10 - 12 ganger av den aggressive bilisten. Sønnen hans er mørbanket og har fått en kraftig hjernerystelse etter det voldsomme angrepet langs motorveien.

Trafikkulykken skjedde like ved avkjørselen til Østerhus, på E18 ved Grimstad. Politiet fikk meldingen klokken 17.51.

Her sitter en person pågrepet i politiets bil. Foto: Ernest Boswarva

Ifølge politiet skal det ha vært håndgemeng på stedet etter ulykken.— Da jeg kom til stedet hadde heldigvis noen vitner grepet inn og stoppet slåsskampen. De hjalp ham som var overfalt, sier Lennart Tønnesen ved Grimstad politistasjon. Han understreker at de ikke har konkludert, men det ifølge vitneutsagn er det den ene sjåføren som både skal ha presset den andre av veien, og gitt ham juling etterpå.

Mens bilføreren gikk til angrep på den andre, satt sønnen og en passasjer i bilen.

— Vi kommer til å sende en bekymringsrapport til barnevernet. Moren har tatt hånd om barnet, forteller operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

- Fysisk til verks

Sjåføren av SUVen lå bak BMWen. Ifølge 21-åringens forklaring skal SUVen ha kommet i høy fart i venstre felt. 21-åringen rakk ikke å bytte felt før han ble påkjørt bakfra. Deretter presset føreren av SUVen BMWen inn i autovernet og gikk etterpå fysisk til verks med bilføreren, forklarer Neset.

Sjåføren i SUVen er nå i politiets varetekt, og mannens førerkort er også beslaglagt.

BMW-en fikk skader etter møtet med autovernet. Foto: Ernest Boswarva

Bilføreren som ble presset i autovernet ble kjørt med ambulanse til legevakten.Han bar tydelig preg av håndgemenget. Ifølge faren til 21-åringen er sønnen kraftig forslått, og han skal ha fått drapstrusler.

— Det er skummelt at slikt kan skje, sier faren.

Bilister meldte inn

— Vi fikk melding om ulykken 17.51, etter at flere bilister meldte ulykken inn, sa Neset til Fædrelandsvennen på et tidlig tidpunkt.

Store nødressurser ble umiddelbart sendt til stedet da meldingen kom inn.

Ulykken skjedde i østgående retning, mot Arendal.

Lennart Tønnesen sier det er en spesiell hendelse, men det er ikke første gang han hører at sjåfører blir aggressive etter ulykker.

— Men jeg har ikke opplevd det på denne måten før, sier Tønnesen.

Politiet sier at de ikke vet hva som gjorde SUV-sjåføren så sint at han nærmest gikk amok mot den andre bilisten.