HÆGEBOSTAD: De tre ble kjørt til Sørlandet sykehus Flekkefjord. Ved 19.00-tiden i kveld var det fremdeles uklart hvor sterkt skadet de tre var.

AMK-sentralen fikk inn melding om ulykken kl 17.55 fredag ettermiddag. Det skal være svært glatt på riksvei 42 etter dagens snøfall, og var trolig en medvirkende årsak til kollisjonen.

Flere uhell

Det har i ettermiddag og kveld vært flere trafikkuhell på det glatte føret.

Like før kl 16.30 i ettermiddag, skled en tømmerbil på riksvei 42 og ble stående på tvers av veibanen. Veien var stengt i en time før tømmerbilen igjen var på rett kjøl.

Kolonnekjøring

Det er kolonnekjøring mellom Hovden-Haukeli, mens veien mellom Valle — Telemark er stengt fram til i morgen tidlig.

På riksvei 9 mellom Lauvdal - Bygland, havnet en bil på taket ved 16.30-tiden i ettermiddag. Her skal det ikke være snakk om personskade.

I tillegg er Hunnedalsveien (fylkesvei 42) på grensen mellom Rogaland og Vest-Agder stengt på grunn av vind og kraftig snøfall, ifølge Statens vegvesen.

- Vanskelige kjøreforhold

- Vi får inn en del meldinger om vanskelige kjøreforhold og dårlig brøyting i indre strøk av Agder, men verst er det likevel i fjellet, sier Finn Hammer i Statens vegvesen.

Fylkesveien mellom Valle og Dalen i Telemark er stengt ved Bjørndalshytta. På riksvei 9 ellom Hovden og Haukeli er det i kveld kolonnekjøring. Denne veistrekningen var stengt tidligere i dag.

Det er vind og store mengder snø som skaper problemer på veien. Ifølge Finn Hammer var det ved 21.00-tida fredag kveld ikke planer om å stenge flere veier i landsdelen.