RANET: Dagen etter, 20. september, ble Sparebanken Sørs filial på Konsmo ranet. Foto: Torbjørn Witzøe

LINDESNES / AUDNEDAL / KRISTIANSAND: Den ene av de to ranerne, en 22 år gammel mann fra Mandal, ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Kristiansand tingrett torsdag formiddag. Politiet ba da retten om at mannen skal sitte varetektsfengslet i ytterligere åtte uker. Han har erkjent straffskyld for ranet, men politiet mener det er gjentakelsesfare.

Den siktede mandalsmannen er tidligere dømt for ran, og han er i tillegg siktet for tyveri av to pistoler, to rifler og tre hagler fra et bolighus. Han har ikke våpentillatelse.

Erkjenner straffskyld

Den andre bankraneren, en 19 år gammel mann fra Mandalsdistriktet, har også erkjent straffskyld for ranet. Han er løslatt fra varetekt. En tredjeperson var også siktet i saken, men siktelsen mot ham er frafalt.

Ranet av Sparebanken Pluss på Vigeland skjedde mandag 19. september. De to maskerte ranerne fikk med seg 35.200 kroner ved ranet.

Nytt ran

Dagen etterpå ble Sparebanken Sørs filial på Konsmo ranet. Utbyttet her var 42.000 kroner i norske kroner og utenlandsk valuta omregnet til 67.000 norske kroner.

— Saken er på det nærmeste ferdig etterforsket, og blir deretter sendt statsadvokatene som skal ta ut tiltalen, opplyser politiadvokat Berit Woxen til fvn.no.