LILLESAND: — De mener jo de skal klare å levere et godt tilbud. Men det er stramt, og det er tøft. Men det er noe av hverdagen i Lillesand fremover, sier ordfører Arne Thomassen.

Helsesektoren er den som skal stå for de største kuttene i 2013. Helse og kultur skal redusere med 6,5 millioner kroner. 9,5 årsverk skal bort.

Større belastning

Fire av årsverkene skal tas fra omsorg sentrum, som innbefatter hjemmetjenester, dagsenter, sykehjemmene Dovreheimen, Sjømannshjemmet, avdeling for aldersdemente i Sjømannshaven og psykiatritjenesten.

Tre skal tas i habiliteringstjenesten, det vil si tjenester til personer med psykisk utviklingshemming.— Enhetslederne er i ferd med å identifisere hvor de kan kutte. Men vi skal klare dette og samtidig i liten grad berøre brukerne, sier sektorsjef for helse og kultur, Geir Jenssen.

Han sier belastningen antakelig kommer til å bli større på de ansatte.

Tøffere turnuser

— Vi tenker at nedbemanningen er noe vi kan klare fordi det er så stor turnover i disse enhetene. Vi har til en hver tid inne ansatte i midlertidige eller små stillinger, sier sektorsjefen.

Tøffere turnuser, kortere overlapping mellom skiftene og mindre tid til administrasjon for ledere er blant tiltakene som vil bli iverksatt i enhetene.— Vi vil starte 2013 med en ny omstillingsprosess. Lillesand kommune skal ned 10 millioner til i 2014, og det må vi begynne å tilpasse oss allerede nå, sier Jenssen.