EVJE OG HORNNES: — Evjeheimen er gammel og trenger virkelig en rehabilitering, sier avdelingsleder Hege Haukom på Evjeheimen.

— 11 rom i den tidligere skjermede avdelingen får ny standard, samt at det kommer fem nye rom. Vi øker antall sykehjemsplasser fra 22 til 27, forteller enhetsleder i pleie og omsorg i Evje og Hornnes kommune, Hallstein Homdrum.

Største prosjekt i 2013

Ifølge rådmann Jens Arild Johannessen er millioninvesteringen på Evjeheimen det største enkeltprosjektet i kommunen i 2013, et år han ellers omtaler som et hvileår på utgiftssiden. Etter at anbudsrunden er gjennomført, skal Evjeheimen opp til endelig behandling før nyttår.

Hallstein Homdrum sier rehabiliteringen av sykehjemmet er helt nødvendig. Behovet har vært der lenge.

- Lav dekningsgrad

— Oppgraderingen er for å møte kravene i samhandlingsreformen. Kommunen har i dag en lav dekningsgrad på institusjonsplasser i forhold til behovet. Vi er nødt til å øke kapasiteten, sier pleie- og omsorgssjefen.

Det er investert minimalt på Evjeheimen siden sykehjemmet ble åpnet i 1978. ## Nytt byggetrinn om tre år

— Om tre til fem år blir det et nytt byggetrinn. Investeringen blir i samme størrelsesorden som nå, sier Homdrum.

Rehabiliteringen som starter neste år, vil også omfatte et nytt vaktrom, medisinrom og oppussing av en oppholdsstue.

Flyttet demente

For noen år siden ble en gruppe demente overflyttet til Hornnesheimen. Det er den gamle, skjermede avdelingen på Evjeheimen som nå skal omgjøres til ordinære sykehjemsplasser.

— Renoveringen av Evjeheimen er et nødvendig tiltak, sier ordfører Bjørn Ropstad (KrF).

Få investeringer

Evje og Hornnes kommune har nå 22 sykehjemsplasser, en dementavdeling på Hornnesheimen med åtte brukere, 25 omsorgsboliger og tre omsorgshybler.

Neste fredag legger rådmannen fram sitt budsjettforslag. Jens Arild Johannessen sier 2013 blir et "utredningsår" for nye investeringsprosjekter i 2014 og 2015.