OSLO/AGDER: Mandag ettermiddag var hun sammen med landets politimestere i møte med justisminister Grete Faremo i Oslo. Regjeringen bevilger 150 millioner kroner til 350 nye politistillinger i 2013. 70 til Oslo politidistrikt og 280 fordelt på de øvrige 26 politidistriktene.

— Av de 280 stillingene får Agder sin del. Det betyr at vi får anledning til å øke bemanningen noe. Men det blir ikke mange nye stillinger, sier Lindeberg til Fædrelandsvennen.

- Hvor mange nye stillinger kan Agder politidistrikt vente å få i 2013?

— I 2012 fikk vi penger til seks nye stillinger. Jeg håper det kan bli noen flere neste år. Ved utgangen av året har vi 566 politistillinger, og befolkningen øker.

- Med tanke på dagens bemanningssituasjon, er du skuffet?

— Jeg hadde nok håpet på en kraftigere satsing på bemanning. Samtidig har jeg hatt helt realistiske forventninger til hva som ville komme. Og signaler som er gitt.aV leder av Politiets fellesforund, Arne Johannessen, sier det mest skuffende med statsbudsjettet sett fra politiets side, er kun 20 millioner til ikt-satsing neste år. Det er skissert et fremtidig behov på 2,8 milliarder.

— Hvilke utbedringer og ikt-utfordringer har dere i Agder-politiet?

— Utfordingen hos oss er å ha et straffesakssystem som snakker med hverandre, samt få smartløsninger i bilene, det vil si å kunne ha en pc, Ipad eller en smarttelefon, slik at vi kan kommunisere med ulike datasystemer. I dag må vi ringe inn til sentralen for å hente ut nødvendige opplysninger.

— I år har dere måttet spare inn 11 millioner. Du lovet nylig at 2013 skulle bli et mye bedre politiår i Agder. Står du fortsatt ved den uttalelsen?

— Først og fremst har alle bidratt til å hente inn et tidligere overforbruk. Ved utgangen av året er vi i balanse igjen. 2013 blir bedre, vi har et bedre utgangspunkt enn for et år siden. Nå håper jeg vi kan styrke det som har vært nedprioritert i år, det forebyggende arbeidet.