Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Bilføreren var på vei sørover på E 18 mandag kveld da flere personer reagerte på kjøringen hans.

— Vi fikk først en melding klokken 18.05 om en bil som kjørte uforsvarlig og vinglete. Bilen nærmet seg da Brokelandsheia. En patrulje fra Risør ble sendt ut for å lete, samtidig som vi fikk flere telefoner om bilen. Dermed ble en patrulje fra Arendal sendt motsatt vei, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Vitne så kollisjonen

Mens den ene patruljen snakket med et vitne på telefon for å finne ut hvor bilen var, observerte vitnet at den aktuelle bilen frontkolliderte med en møtende bil.

Frontkollisjonen skjedde like øst for Shell-stasjonen ved Longum, øst for Arendal. Klokken var da 18.40. Begge bilene, en Honda og en BMW, fikk store skader i det kraftige sammenstøtet.

— Heldigvis ble ingen personer skadet, sier Neset.

Utvidet blodprøve

Etter det fvn.no kjenner til, kjørte den etterlyste sjåføren en Honda Accord. Mannen, en 28-åring fra Østlandet, var alene i bilen.

Føreren ble brakt til legevakten i Arendal, hvor han måtte avlegge blodprøve.

— Vi mistenker ham for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han ble brakt til legevakten for utvidet blodprøve, sier operasjonslederen.

Lange køer

Store redningsressurser ble kalt ut da frontkollisjonen skjedde. Luftambulansen ble tilkalt til stedet, men returnerte før de kom fram. Også brannvesenet, flere ambulanser og to politipatruljer ble sendt til ulykkesstedet.

— Politiet kom etter kort tid til stedet fra begge sider, sier Neset.

Det var lange køer i begge retninger mens opprydningsarbeidet pågikk. En snau time etter kollisjonen stod køen i over to kilometer i østgående retning fra Arendal.

— Det var en frontkollisjon med store materielle skader. Bergingsbiler er på stedet nå. Foreløpig er E 18 helt stengt, opplyste operatør Roger Evensen ved Statens vegvesens veitrafikksentral til fvn.no klokken 19.30. Få minutter senere ble veien åpnet for normal trafikk.