EKSAMEN: Kjetil Salvesen (i midten av bilde) har fått i oppgave å inspisere studentene og er imponert over roen de klarer å holde, tross at det er en del av eksamen. Foto: Ingjerd Steinsland
DESSERT: Mye ble servert. Best av alt likte barna dessertene, her er en av dem, "Solstråles lettvinte bringebæris" Foto: Ingjerd Steinsland
VEL OVERSTÅTT: Her er førskolelærerstudentene som serverte barnehagebarna flott og fargerik mat, og hadde det som en del av sin eksamen i valgfaget mat og helse. Foto: Ingjerd Steinsland

KRISTIANSAND: Maten ble gitt både spennende navn og evner fikk barna til å teste den ut.

Iført superhelt— og indianerkostymer serverte tredjeårs førskolelærerstudenter ved UIA cirka 30 barnehagebarn fra Havlimyra, Prestheia, Tomtebo, Fergefjellet og Sløyden barnehage sunn, morsom og fargerik mat på en kreativ måte.

På menyen stod blant annet "supergul smoothie".

— Jeg skulle gjerne likt å få en til, sier Tore M. Beisland (5 år) fra Havlimyra barnehage. Han gav den gule smoothien smilefjes for å vise hvilken av to de to smoothiene han likte best.

Mye på menyen

I tillegg til smoothie ble det servert fire ulike typer brød, forskjellige fiske- og kyllingretter og ikke minst dessert. Det var mange kreative navn som lokket barna bort til de forskjellige tilberedingene. Blant annet var det navn som "Skogens diamant", "Magisk heksebrygg" og "Feens favoritt". Alt som ble servert var på en eller annen måte knyttet til temaet magi.

Flere av guttene fra Havlimyra barnehage likte alle best Superburger for superhelter.

— Superburgerne var skikkelig gode og de skulle man bli skikkelig sterk av også, sier Markus Vollen Vestbø (5 år) og de andre guttene på bordet nikker seg enige.

En del av eksamen

Kokkekonkurransen er en del av førskolelærerstudentenes eksamen i valgfaget mat og helse. Derfor var det også nerver ute å gikk før det hele braket løs. Carina Olausen slet med nattesøvnen.

— Jeg må nok innrømme at jeg sov litt dårlig i natt. Jeg drømte om alt som kunne gå galt. Heldigvis har det gått kjempebra og jeg er veldig fornøyd, forteller hun lettet over at det hele er overstått.

Også universitetslektor Sissel Helland er godt fornøyd med studentens innsats. Hun håper og tror at barnehagene har blitt inspirert av studentenes sunne alternativer.

Ble vurdert av andre studenter

Også studentene som går på Ppu-studiet på UIA var med og vurderte kokkeferdighetene. Blant dem var Tine Johansen og Kjetil Salvesen.

— Det har vært veldig spennende og følge med på dem. De har vært veldig flinke og kreative. I og med at det har vært en del av eksamen har det nok vært lite nerver ute å gå, sier Tine Johansen.

— Jeg synes de klarte å beholde roen ganske bra på kjøkkenet, ingen ting gikk i gulvet og ingen ting ble brent, forteller Kjetil Salvesen.

Se flere bilder på fvn.no