KØ.JPG Foto: Tore-André Baardsen

KRISTIANSAND: Køen strakk seg inn mot byen gjennom Baneheietunnelen og videre på Vestervegen. Køen stod også i motsatt retning, og trafikken gikk svært sakte i rundt en times tid.

Det kunne vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Tone Kleiv, bekrefte overfor Fædrelandsvennen klokka 12.10. ## Mistet last

— En lastebil mistet en del av lasten på vei gjennom Baneheitunnelen, og vi har fått bekreftet nå at det var en del blomsterkasser. Folk fra det firmaet er der nå for å rydde opp, og det skaper køene. Vi måtte også stenge østgående løp i en periode, men nå er det bare løpet inn til sentrum som er stengt, sier hun.

Like før hendelsen var det også en bilberging som foregikk i tunnelen, og det var da Vegtrafikksentralen oppdaget lasten som lå i veibanen.

— Vi fikk den første meldingen om dette klokka 11.40, sier hun.

Ryddet opp

Klokka 12.40 melder Fædrelandsvennens fotograf på stedet at opprydningen i Baneheitunnelen er ferdig.

Da var også NCC ferdig med opprydningen på stedet.

— NCC meldte da at opprydningen var ferdig, men det tok litt ekstra tid før trafikken fløyt helt greit igjen, ettersom noen av rødlysene stod på og noen skilt ikke ble snudd, sier Kleiv.

Hun vet ikke hvor langt ut av byen køene stod, men sier at en god det trafikk bygde seg opp i Kvadraturen som følger av køene.

- Blir anmeldt

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, sier at politiet måtte la Statens vegvesen styre opprydningen, men at lastebilsjåføren kan vente seg en reaksjon.

— Sjåføren burde bli anmeldt for dårlig sikring av last, sier hun.