KRISTIANSAND: — Nå er salget en innstilling fra styret, og ikke endelig avgjort, men de ansatte har levd med stor usikkerhet en god stund, og det er bra at det nå kommer en avklaring, sier Tor Erik Egerdahl.

Ingen umiddelbare endringer

Ifølge stasjonssjefen vil et salg i første omgang ikke medføre endringer for de ansatte i SAS Ground Handling.

— En virksomhetsoverdragelse innebærer at alle beholder stillingene sine med de samme betingelsene i et nytt firma. Så kan det eventuelt komme en prosess i etterkant som kan medføre endringer, sier han.

Et viktig element i krisepakken SAS la frem mandag morgen er at selskapet vil selge bakkevirksomhet som ligger i datterselskapet SAS Ground Handling. Dette selskapet sysselsetter om lag en tredel av de totalt 15.000 ansatte i SAS-konsernet.

Den svenske avisen Expressen skriver mandag at sveitsiske Swissport er kjøperen av SAS Ground Handling.

- Mange er positive

Tor Erik Egerdahl sier at det er en blanding av positive og negative reaksjoner blant de ansatte etter nyheten.

— En del har mange år i SAS, og synes det er leit. Men usikkerheten er nok verre, og mange reagerer positivt på avklaringen, sier han.

I dag har også lederen for 2.500 bakkeansatte i SAS gått ut med at fagforeningen ikke frivillig går med på å kutte de ansattes lønninger.

— For oss er det fullstendig uaktuelt å gå ned en eneste kroner i lønn, sier leder for Luftfartens funksjonærforening Asbjørn Wikestad til E24.