KRISTIANSAND: — Vi kan bekrefte at politiet i går pågrep en person mistenkt for fire ran, hvor ett av dem inkluderer ranet av Sparebanken Pluss Rona, forteller etterforskningsleder Jan Nesland.

— Han er ikke etnisk norsk, er 15 år gammel og han er en kjenning av politiet, sier Nesland.

Personen er pågrepet på bakgrunn av politiets etterforskning i saken og vil bli avhørt i løpet av dagen. Det er også vitneobservasjoner av vedkomne forut for Rona-ranet.

— Han mistenkes for flere ran i området, hvilke vil jeg ikke si, men det har vært brukt våpen. Han ble pågrepet i Lillestrøm og er fra Østlandet opprinnelig. Ranene har skjedd i Kristiansand-området, forteller etterforskningsleder Nesland.

Kjenninger av politiet

— Saken er ikke ferdig etterforsket, det jobbes parallelt med etterforskning og avhør i løpet av dagen, sier han. Den mistenkte har en lokal tilknytning via en vennekrets han har her nede. Han har jo ikke vært alene og vi forventer at det vil bli flere pågripelser, vi vil enda kartlegge fordelingen av hvem som gjorde hva under ranet, forteller Nesland.

Nesland opplyser at personene som er mistenkte i saken er kjenninger av politiet.

Tekniske undersøkelser

Politiet er ennå ikke helt ferdige med de tekniske undersøkelsene, da særlig undersøkelsene av den omtalte fluktbilen, som ble funnet mandag kveld.

— Når det gjelder de tekniske undersøkelsene håper vi at disse kan bli ferdig i løpet av dagen, forteller Nesland.

Ranerne kom unna med rundt 40.000 kroner. Om pengene er funnet igjen, kan politiet foreløpig ikke si. I overkant av 20.000 kroner, som ranerne hadde mistet, ble funnet like etter ranet, som ble gjort mandag formiddag.