AGDER: Også Grimstad kommer langt ned på listen, med en 13. plass og 2470 kroner for billigste bolig. Omtrent 2500 studenter i Grimstad vil kjempe om disse nå.

17. plass

I Kristiansand koster den billigste studentboligen 2550 kroner, noe som gir en 17. plass på indeksen, som er laget av Studenttorget.no. Du finner hele listen her.

Oslo (3), Trondheim (7), Stavanger (10) og Bergen (11) kommer alle høyere enn Kristiansand (17) på listen, som viser billigste boliger som tilbys av skoler og samskipnader i Norges 39 studentbyer.

Mer enn dobbbel pris

Kriterier for boligene i indeksen, , er at boligen har eget soverom (deles ikke med andre), tilgang til kjøkken og bad, og internett og strøm inkludert i prisen.

På Evenstad i Hedmark finner du den billigste studentboligen, til en pris av femten hundrelapper.

Drammen er verst for studenter som vil bo billig. 4020 kroner koster billigst studentbolig der, mer enn dobbelt så dyrt som Oslo.

Fpu vil privatisere

Fremskrittspartiet ungdom mener de har løsningen på boligproblematikken. De ønsker å privatisere byggingen av studentboliger.

— Staten bruker alt for lang tid på bygging av nye studentboliger, sier Helene Bjerke Fredheim, sentralstyremedlem i Fpu. Hun mener privatisering ville ført til billigere leiligheter for studentene.

— Med flere leligheter blir det konkurranse på prisene, forteller Fredheim. Hun sier at ungdomspartiet kommer til å fremme forslaget til moderpartiet.