Anført av tempospesialist Fabian Cancellara skaffet laget fra Luxembourg den røde ledertrøya ved å slå Liquigas og HTC med henholdsvis fire og ni sekunder. Leopard Trek kjører for Fuglsang i sammendraget, og dansken fikk passere målstreken først da laget kjørte inn på tiden 16.40 minutter.Fjorårsvinner Vicenzo Nibali og Liquigas havnet likevel ikke langt bak på den tekniske lagtempoen. Italienske Nibali har sin største styrke i fjellene og har bare fire sekunder å hente inn på dansken.

Kurt Asle Arvesens Sky-lag skuffet stort og endte på 20.-plass av de 22 lagene som stiller i rittet. Det britiske laget tapte 42 sekunder på bare 13,5 kilometer i Benidorm. Arvesen og co. håper kaptein Bradley Wiggins kan hevde seg i sammendraget etter den triste sortien i Tour de France tidligere i år. Der måtte Wiggins bryte tidlig etter å ha brukket kravebeinet på den 7. etappen.

Selv om lørdagens lagtempo var av det korte slaget, kjørte Sky tidlig fra fire av sine ryttere etter en velt. Arvesen var en av dem som måtte slippe Wiggins, Chris Froome, Thomas Löfkvist, Ian Stannard og Xabier Zandio. Sistnevnte slet også tungt og sinket de øvrige fire som måtte roe ned for å få spanjolen med. På lagtempoetapper er det sluttiden til femtemann over mål som gjelder.

— Vi mistet Kurt allerede etter en kilometer, etter at han veltet. Det var en tøff start for oss, men det positive er at Kurt virker å være i veldig bra slag, sa teamsjef Steven de Jongh. (©NTB)