KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett uteble en 29 år gammel tiltalt i saken onsdag morgen. Retten ga beskjed om pågripelse, men mannen var som "sunket i jorden". Tingretten startet sterkt forsinket i stedet behandlingen av saken mot de to andre tiltalte, en 36 år gammel mann fra Vennesla og en 29-åring fra Kristiansand. 36-åringen nektet straffskyld, 29-åringen tilstod i retten.

Bistandsadvokat Stian Trones Bråstein og aktor, politiadvokat Jørgen Henriksen, ventet begge forgjeves onsdag morgen på å få startet straffesaken mot tre menn som er tiltalt for frihetsberøvelse. Foto: Hallgeir Oftedal

Bundet fast

Ifølge den fornærmede 34-åringen kom han i kontakt med de tre tiltalte fordi han skulle selge noe stoff. Underveis ble han beskyldt for å ha stjålet noen tabletter. Dette benektet 34-åringen. Han ble da i mange timer utsatt for grov vold og mishandling. Mannen ble bundet med gaffateip rundt håndleddene, anklene, over munnen og hodet. Han ble stukket med en sprøytespiss på en rumpeball og truet med et gevær. En kniv skal også ha brukt til å stikke mannen i det ene beinet. Mannen ble også fratatt penger.

Stakk av

34-åringen ble truet til å telefonere hjem til sine foreldre og varsle dem om at fjernsynsapparatet og en bærbar datamaskin skulle hentes av to personer. Dette ble 34-åringen truet til å gjøre. Senere ble han også med de tre hjem fordi de ville ha flere verdier. Underveis klarte han å stikke av gårde. Han ble brakt til legevakta, og første juledag ble volden og frihetsberøvelsen anmeldt til politiet.

Ifølge den fornærmede mannen ble han utsatt for vold og trusler gjennom hele natta før han til slutt klarte å stikke av.

Erstatning

Fornærmedes bistandsadvokat, Stina Trones Bråstein, varslet i retten onsdag at han kommer til å be om at de tiltalte betaler en oppreisningserstatning til hans klient begrenset oppad til 100.000 kroner.

Politiet oppsøkte en rekke adresser i Vennesla onsdag formiddag i jakten på den tredje tiltalte, uten at dette lyktes. Straffesaken mot ham kommer opp senere. Saken mot ham kunne ikke fremmes i hans fravær fordi påtalemyndigheten vil legge ned en så streng straffepåstand at hans tilstedeværelse er nødvendig.