UTFORDRING: Avdelingsleder ved kontor for skjenkesaker i Kristiansand, Kim Henrik Gronert, sier det kan være en utfordring å kontrollere at det som skjenkes i glassene etter klokka 0200 er lovlig vare. Foto: ARKIV

KRISTIANSAND: — Vi mener loven er helt klar. Vi er et spisested med underholdning. Åpningsloven i Kristiansand kommune gir oss anledning til å ha åpent til klokka 0400, sier kjedeleder i Dreams, Atle Maaø.

Alkoholserveringen i Kristiansand stenger klokka 0200. Deretter har kundene en halv time på seg på å drikke ferdig.

Andre utesteder som serverer alkohol i Kristiansand stenger klokka 0230. Maaø mener det er en stor forskjell på strippeklubben og de andre stedene.

Underholdning

— Vi tilbyr et underholdningsinnslag som ikke er knyttet opp mot alkohol. Alkoholen er ikke nødvendig for å trekke kunder. Vi er nødt til å være flinkeste gutten i klassen på dette området fordi vi driver en virksomhet som i enkeltes øyne er kontroversiell, sier Maaø.

Alkoholomsetningen utgjør 36 prosent av inntektene til den nystartede klubben i Kristiansand.

— Resten får vi inn via inngangspenger, matservering og privatdans, eller såkalt "lapdance", sier Maaø.

Prinsipp

Mens eierne av strippekjeden mener de har lovverket på sin side, mener kommunen at det er mer problematisk.

— Det er første gang jeg opplever at et utested ønsker å holde åpent etter at alkoholserveringen er stengt. De har rett med hensyn til åpningsloven. Det som er prinsipielt viktig og litt vanskelig for oss er at vi har mulighet for å sjekke at det som serveres etter klokka 0200 er lovlig vare, sier avdelingsleder ved kontor for skjenkesaker Kim Henrik Gronert.

Han kommer til å bruke noe tid på å se hvordan andre kommuner har håndtert liknende saker.

— Jeg mener at Fredrikstad kommune er en av dem som har vedtatt at steder som serverer alkohol må stenge klokka 0230, selv om åpningsloven gir anledning til å holde åpent til 0400, sier Gronert.

Effektivt

Avdelingslederen sier åpningstiden fort kan bli fremmet for politikerne når de trer sammen etter sommerferien.

— Det gjør ikke noe for oss, svarer kjedelederen i "Dreams".

— Det blir bare greit å få en politisk avklaring på dette. Vi har drevet i Trondheim siden 2002. Vi har sikkert hatt mellom 50 og 100 besøk av skjenkekontrollen i denne perioden. Vi har ikke fått én anmerkning. Jeg husker spesielt en gang hvor det var kjøpt ganske mye alkohol like før klokka 0200. Vi var bare to på jobb og visste ikke hvordan vi skulle få kontroll på dette. Klokken 02.15 tok jeg mikrofonen og sa at det ikke ble mer stripping før alle hadde drukket opp og levert glassene i baren. Tre minutter etterpå var glassene tømt. Vi har et effektivt virkemiddel for å overholde regelverket, seir Maaø.

"Dreams" får holde åpent til 0400 - inntil videre.