KRISTIANSAND: Mandag mobiliserte et hundretalls mennesker i Kristiansand til støtte for tiggerne, og for å ta avstand fra hatet og angrepene mot dem sist helg.

Det har fått motstanderne av tiggerne til å skru opp temperaturen i sine debatter.

Mannen som står bak Facebookgruppen "Få tiggerne vekk fra Kristiansand" har både i en melding til Fædrelandsvennen og på Facebook gitt uttrykk for at tiggerne terroriserer folk på Markens men skal ha sympati når de selv terroriseres.

Synspunktene hans har fått 45 "likes" og støttes med kommentarer som blant annet oppfordrer til å gi dem juling.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen sier den anonyme gruppelederen at han tar avstand helgens handlinger. Men sier tiggerne terroriserer befolkningen og slipper unna straff.

Truet med boikott

Hovedtillitsvalgt Petter Grønås ved Hennig Olsen Is tok initiativ til demonstrasjonen mandag sammen med den ortodokse presten Christoforos Schuff. Etterpå ble Grønås truet med boikott av Hennig Olsen Is på sin private Facebookside.

— Skjønner ikke hvor dette hatet kommer fra. Det var folk som kom med meldinger om at nå hadde de kjøpt sin siste Hennig Olsen Is. Når folk sier de vil boikotte min arbeidsgiver, boikotte Hennig Olsen Is fordi jeg var med på en ad hoc demonstrasjon mot rasisme og for menneskeverd, så lurer jeg jo på hva de har i øverste etasje, sier Grønås.

Rasisme

— Når du hører debatten som går på sidene til "Få tiggerne vekk fra Kristiansand"; tror du demonstrasjonen har noen effekt?

— Jeg tror ikke holdningene til de du nevner vil endres. De sier de vil tiggingen til livs. Men de vil ha romfolket vekk. Det er rasisme. Hatet mot romfolket er ikke noe nytt. Det har foregått i mange, mange tiår, og er ingen ærerik del av vår historie. Samtidig tror jeg mandagens aksjon har åpnet øynene på noen av dem som ikke tenker over konsekvensene av de verbale overgrepene. At de faktisk resulterer i slike voldelige angrep vi nå har sett, sier Grønås.