GRIMSTAD: Ingen personer ble skadet da det brøt ut brann et bolighus ved Groos i Grimstad lørdag kveld. Boligen, som lå i enden av en rekke på tre hus, ble imidlertid totalskadet.

— Det befant seg to personer i huset da det begynte å brenne. Det var far og sønn. De klarte å redde seg ut, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Overtent

Store styrker fra brannvesenet ble sendt til huset i Volleveien da meldingen om brannen kom inn klokken 18.44. Politi og ambulanse ble også kalt ut.

Huset skal ha vært overtent da brannvesenet kom til stedet. Slukningsarbeidet var vanskelig på grunn av sterk vind i området.

Man fryktet en periode at brannen skulle spre seg til de to andre husene i rekken, men en drøy time etter at brannvesenet ankom stedet, meldte de fra om at de hadde kontroll på flammene.

— Det tyder på at de har klart å begrense brannen slik at det ikke ble skader på den midterste delen av rekken, sier Neset.

Etterslukking

Ingen var hjemme i den midterste boligen. Personer som oppholdt seg i boligen i den andre enden tok seg selv ut da de oppdaget brannen i nabohuset.

— Politiet var i kontakt med de andre naboene, sier operasjonslederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HINDRET SPREDNING: Brannvesenet klarte å hindre flammene fra å spre seg til nabohusene. (Foto: Morten Boswarva) Foto: Morten Boswarva

Ifølge vitner fvn.no har snakket med, stod flammene ut av vinduene og taket. En gassflaske som stod på terrassen skal ha blitt antent, noe som gjorde at det tok ekstra godt fyr i boligen.

I 21.30-tiden holdt brannvesenet på med etterslukking på stedet.

Skal undersøkes

Ifølge 110-sentralen var brannen synlig fra flere kanter da de fikk melding. Ifølge Agderposten.no hadde brannvesenet problemer med komme til kummene med vann på grunn av mye snø og is. En metalldetektor måtte tas i bruk for å finne kumlokkene.

Årsaken til brannen er foreløpig uklar. Krimteknikere vil undersøke huset senere.

— Det vil bli foretatt åstedsundersøkelser så fort det lar seg gjøre. Trolig vil det skje over helgen, sier Neset.