FARSUND: «De ropte på meg, og da jeg gikk bort til dem så jeg at de bare var noen jævla fitter og pyser. Jeg dro derfor til ham. De må ikke tro at de kan komme her og tro de er noe», skal voldsmannen ha sagt til en politibetjent som var vitne til deler av voldsepisoden.

Patrulje dukket opp Det var natt til en søndag i oktober at voldsmannen gikk til angrep på en mann i sentrum av Flekkefjord. Voldshandlingene ble stoppet da en politipatrulje tilfeldigvis ble vitne til episoden.

Ifølge politibetjentene slengte tiltalte en person inn mot et butikkvindu, mens voldsofferet lå i gaten. 19-åringen slapp vedkommende da politiet kom. Han skal også ha opptrådt truende overfor politifolkene.

— Din jævla purkefaen, jeg skal ta livet av deg. Fittetryne. Jeg skal få den russiske mafiaen til å ta deg, skal tiltalte ha skreket til betjentene. Truslene ble aldri anmeldt fra politiets side.

Påstand mot påstand I retten erkjente ikke tiltalte straffskyld, og hevdet det var voldsofferet som provoserte og angrep ham. Det ble avvist av offeret og et vitne som så voldsutøvelsen. Ifølge vitnet, som var edru, skal tiltalte ha ropt etter de tre guttene som kom gående. Han skal ha ropt noe som kunne minne om «Jukke med kniven», og offeret skal ha svart med et «heh??». Resultatet ble at tiltalte kom mot offeret og volden startet, ifølge forklaringen.

Offeret skal ha blitt slengt kraftig mot samme vindu som kameraten. Han skal deretter ha blitt slått i panna og sparket i beina. Han lå livløs på bakken en stund før han kom til seg selv, og hinket bort fra åstedet.

En rapport fra sykehuset konkluderte med ankelbrudd.

«Etter bevisføring er retten ikke i tvil om at tiltalte uprovosert oppsøkte fornærmede med voldelig hensikt», skriver tingrettsdommer Robert Versland i dommen.

Versland var i mindretall da retten skulle komme til en konklusjon rundt straffeutmålingen. Aktor hadde lagt ned påstand om 60 dagers ubetinget fengsel. Dette mente tingrettsdommeren var en for mild straff, og pekte på at volden var helt umotivert og at den traff tilfeldig. Meddommerne, som var i flertall, mente aktors påstand var passende, og dommen ble dermed avsagt under dissens.

19-åringen ble også idømt saksomkostninger på 3000 kroner.