BYKLE: Et hvitt slør dekker nå Hovden, etter at den første snøen denne sesongen begynte å dale mandag kveld.

— Jeg tror det er kommet cirka 0,5 cm med snø i sentrum. Det ligger et hvitt slør på biler, tak og i veibanen, forteller Kirsten Leira i Destinasjon Hovden.

Været for de kommende dagene ser lyst ut, men Leira er ikke bekymret for at snøen kommer til å forsvinne.

— Sola vil nok smelte bort det meste, i alle fall i sentrum. Men på fjelltoppene og i alpinbakken vil den nok ligge trygt, sier hun.

Kortvarig solskinn

Ikke bare for Hovden, men også for resten av Agder ser værmeldingen for de nærmeste dagene lys ut. Men mot helga vil det bli dårligere.

— En høytrykksrygg er på vei innover Agder, og vil gi fint vær de kommende dagene. Både torsdag og fredag vil vi kunne vente oss lengre opphold med sol. Været for helga er mer usikkert, og vi burde forberede oss på regnbyger og dårlig vær, forteller Camilla Albertsen i Stormgeo.

I tillegg vil det komme en front inn fra Nordsjøen som vil kunne føre med seg store vindøkninger.

Synkende temperaturer

Det kommer gradvis til å bli kaldere, og sannsynligheten for nattefrost øker mot helga.

— Temperaturene vil ligge på rundt 10-12 grader de fleste steder i Agder nærmeste dagene. Mot helga vil temperaturene synke. Blir nettene klare kan vi vente oss nattefrost og temperaturer ned mot null grader, forteller Albertsen.

På Hovden vil temperaturene falle under null og kan gi nedbør i form av snø. Utover uka vil Hovden sannsynligheten for snøfall øke.

— Det er vanskelig å si hvor lenge snøen vil bli liggende. Vanligvis pleier det å ha samlet seg opp en del til midten av november, det håper vi på i år også, sier Leira og synes at ting ser lovende ut.