LILLESAND: — Hva jakter du helst på?

— Stort sett blir det fugl. Jeg har vært inne på rådyr- og harejakt, men fuglejakta trives jeg veldig godt med. Det spiller ikke noen stor rolle om jeg får noe eller ikke, for meg handler det mye om å oppleve naturen og koble helt av.

— Hvor drar du?

— Så var det dette med å røpe jaktområdene, da. Vel, det jeg kan si er at det er en flott fjellgård i innlandet. For to år siden fikk jeg åtte orrfugler på to dager, så det er et bra område.

Med bestekompisen

— Jakter du alene?

— Nei, jeg og bestekompisen pleier å dra sammen. Vi har en fast tur i året, det har blitt tradisjon. Vi skravler og tar alt som det kommer. Får vi slenge litt med hagla er det ekstra stas.

— Hva er en ideell jaktsituasjon?

— Det er en skyfri og vindstille høstdag, og det er masse fugl i lufta. Helst rype eller orrfugl.

Jaktet i 15 år

— Hvor lenge har du jaktet?

— Jeg tok jegerprøven for 15 år siden, og siden den gang har jeg jaktet hver sesong. Innlandsfiske er jeg også glad i. Opprinnelig er jeg fra Eigeland, og har vokst opp med naturen utenfor huset, så det har nok bidratt til at jeg er såpass interessert i jakt og friluft.

— Hva er ditt beste jaktminne?

— Det er stas å få rådyr, men den dagen jeg skjøt min første orrhane for mange år tilbake, var en opplevelse.

Flere turer neste år

— Hvor ofte tar du med deg hagla i skogen?

— Altfor lite. Det er hektisk i ny jobb, og tiden strekker ikke alltid til. Men jeg håper på å kunne trappe opp jakten neste sesong, og kanskje skyte noen rådyr igjen.

— Du er også med i Lillesand og Birkenes jeger- og fiskeforening?

— Ja, det har jeg vært i flere år, og for tiden er jeg styremedlem og kasserer. I år er vi nok omtrent 250 reelle medlemmer, og jeg synes ikke det er så verst.

— Men årets jaktutbytte er ikke mye å skryte av?

— Nei, i hvert fall ikke for min del. I år er det dårlig med fugl, jeg har bare løsnet et skudd. Huff, jeg får satse på bedre lykke og flere turer neste år.