Kristiansand: Butikksjef Haldoa Tesdal ved Askeland Ur tror butikken hennes enkelt kan ranes igjen. Hun begynte å gråte da hun fikk vite at de to siktede mennene bak ranet av urmakerforretningen deres er løslatt.

– Jeg var rolig, men nå blir jeg urolig i kroppen igjen, sier Tesdal etter at hun ble kjent med at de to ranssiktede er løslatt.

– Jeg trodde liksom at de hadde tatt dem. Vi har jo nå fått inn nye varer. Da blir man litt utrygg, sier Tesdal til NRK Sørlandet.

Tesdal har liten forståelse for løslatelsen. Hun tror at butikken kan ranes på nytt.

– Jeg tror faktisk det altså. Det virker bare for enkelt, sier Tesdal.

Politiet derimot mener det er skjellig grunn til å mistenke de to for å ha ranet til seg klokker for én million kroner, men har løslatt de to fordi de mener at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

– Disse to ble fengslet på grunnlag av faren for bevisforspillelse. Nå er de etterforskningsskrittene som politiet ønsket å gjennomføre gjort ferdige, og vi ser da ikke lenger noen grunn til å begjære ny fengsling, sier politiadvokat Johan Martin Kile ved Agder politidistrikt.

Ransutbyttet med en verdi på omlag en million kroner er fortsatt ikke kommet til rette, men politiet mener ikke det er grunn nok til å holde de to mennene fengslet.

– Vi har vurdert det slik at det grunnlaget vi hadde for å holde de siktede fengslet, ikke lenger er tilstede, sier Kile.